Κούσιος: Ο Παπαδόπουλος έστελνε επιστολές στον Πρόεδρο για ταχύτερη εξέταση 700 πολιτογραφήσεων

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλο και το δικηγορικό του Γραφείο οι οποίοι είχαν ενεργό ανάμιξη σε αιτήσεις για παροχή υπηκοότητας στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), διαφημίζοντας, μάλιστα, μέχρι τουλάχιστον το 2015, ότι στέλεχος του δικηγορικού Γραφείου ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, εξαπολύουν σήμερα μύδρους κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ξέχασε ότι μέσω συνεργατών του το δικηγορικό του Γραφείο διαφήμιζε τις υπηρεσίες που προσέφεραν, τονίζοντας, μάλιστα, ότι μπορούσαν να εξασφαλίσουν κυπριακή υπηκοότητα για πολύ μικρότερα ποσά από αυτά που προβλέπονταν από το ΚΕΠ.

Γνώριζε φυσικά ότι όποιος επένδυε στην Κύπρο θα μπορούσε και η υπόλοιπη οικογένεια του, σύζυγος και τέκνα, να λάβουν την υπηκοότητα, γεγονός που επισημαίνεται στο ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου και είναι το αντικείμενο συζήτησης. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος διατείνετο ότι αποχώρησε από το δικηγορικό Γραφείο που φέρει το όνομα του πατέρα του, από το 2011 δήλωνε έσοδα από το Γραφείο σε μεταγενέστερα χρόνια και ουδέποτε εξήγησε σε ποιον μεταβίβασε τις μετοχές του. Είναι δε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος που με επίσημες προτάσεις που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και που έδωσε στη δημοσιότητα στην αρχή της πανδημίας, εισηγείτο την ταχύτερη εξέταση 700 αιτήσεων για πολιτογραφήσεις ως μέτρο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχουν τίποτα να κρύψουν για το ΚΕΠ, εξ ου και εισηγήθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας τον διορισμό ανεξάρτητης Ερευνητικής Επιτροπής, για να διερευνήσει όλες τις πτυχές του ΚΕΠ, κάτι για το οποίο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε ενστάσεις και κατηγορούσε τόσο την Κυβέρνηση όσο και τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Να υπενθυμίσουμε ακόμη στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι ο ίδιος και το κόμμα του λοιδορούσαν και υποτιμούσαν τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής, σε βαθμό που άφηναν υπονοούμενα, τόσο για την εντιμότητα τους όσο και για την καταλληλότητα τους όταν διορίζονταν από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Θα ήταν πιο φρόνιμο εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ανέμενε τη δημοσίευση του πορίσματος της Επιτροπής προτού εξαπολύσει μύδρους κατά της Κυβέρνησης.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2021 - 17:58

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών απασχόλησε την Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών
09:59
Η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία έχει εντοπιστεί σε 44 χώρες.
09:48
Το ΑΚΕΛ ξεκίνησε την υποβολή ενστάσεων στην απόρριψη του ονόματος του εκλογικού του συνδυασμού από τον Έφορο Εκλογής
09:40
Πιθανή η χορήγηση και τρίτης δόσης εμβολίου δηλώνει ο Κωνσταντίνος Τσιούτης
09:35
Στο «Πουρνάρα» μεταφέρθηκαν οι 64 άτυποι μετανάστες που έφτασαν χθες στη Λάρνακα
09:30
Συνολικά 68 υποψηφιότητες από 15 κόμματα και συνδυασμούς αναμένεται να υποβληθούν σήμερα στην Λάρνακα
09:13
Βαθιά ανησυχία εκφράζει το ΥΠΕΞ για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή
08:54
Oι ασθενείς covid-19 με νευρολογικά συμπτώματα έχουν εξαπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν σύμφωνα με διεθνή μελέτη
08:49
Το αρχηγείο της αστυνομίας στη Λωρίδα της Γάζας καταστράφηκε.
08:30
Παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού κατά της covid στο Ναουρού
08:25
Πού να εξεταστείτε σήμερα Τετάρτη
08:18
Πώς αντιδρούν ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία στις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων
08:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand