Ινδία: Νέο ρεκόρ 217.000 κρουσμάτων, 1.185 θάνατοι σε 24 ώρες

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, ρεκόρ κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με τη ραγδαία αύξησή τους να αποδίδεται εν μέρει στις μεγάλες συναθροίσεις πιστών για την ινδουιστική γιορτή Κουμπ Μελάϊ. Ωστόσο, πολλοί πολιτικοί συνεχίζουν απτόητοι να οργανώνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις, παρά τις προειδοποιήσεις πως ενδέχεται να επιδεινώσουν την επιδημία.

Καθώς η χώρα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με γιγαντιαίων διαστάσεων δεύτερο κύμα της πανδημίας, οι αρχές στο Μουμπάι, στο Νέο Δελχί και σε άλλες ινδικές μητροπόλεις επιβάλλουν μέτρα. Ταυτόχρονα, αυξάνονται οι εκκλήσεις να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης, καθώς τα νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς.

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 217.353 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει πλέον τα 14,3 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ (31+ εκατ.), σύμφωνα με τα δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας. Επρόκειτο για το όγδοο συνεχόμενο ρεκόρ τις τελευταίες εννιά ημέρες. Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 1.185 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 174.308 νεκρούς.

Ειδικοί είχαν εκφράσει ανησυχία για την εξάπλωση πιο μολυσματικών και πιο θανατηφόρων παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού, ειδικά εξαιτίας της ευρείας συμμετοχής σε θρησκευτικές γιορτές και προεκλογικές εκδηλώσεις. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Lancet νωρίτερα αυτόν τον μήνα περιείχε την εκτίμηση ότι οι θάνατοι στην Ινδία μπορεί να έχουν διπλασιαστεί τον Ιούνιο.

"Η μεγαλύτερη μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι στην κοινωνία", διότι "ο κόσμος έχει υιοθετήσει χαλαρή στάση", έκρινε ο Υπουργός Υγείας Δρ. Χαρς Βαρντάν. Κορυφαίοι πολιτικοί, ανάμεσά τους ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ραχούλ Γκάντι, έχουν κάνει εμφανίσεις σε μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις ενόψει των εκλογών σε πέντε ινδικά ομόσπονδα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Βεγγάλης.

Πλάνα και φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις αυτές εικονίζουν χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς μάσκες, να στέκουν ο ένας δίπλα στον άλλο και να φωνάζουν συνθήματα στη διάρκεια των ομιλιών πολιτικών, παραβιάζοντας τα μέτρα της επιλεγόμενης κοινωνικής απόστασης. Ο Υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σα αναμένεται να εμφανιστεί σε συγκεντρώσεις στη Δυτική Βεγγάλη εντός της ημέρας.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απριλίου 2021 - 13:00

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.