Πασχαλινό επίδομα σε 17 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση πασχαλινού επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους. Σε δηλώσεις της η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου είπε ότι το πασχαλινό επίδομα θα παραχωρηθεί πριν από το Πάσχα σε 17 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι χθες καταβλήθηκε το ειδικό επίδομα για εργαζομένους και τους αυτοτελώς εργαζομένους και τις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί εφάπαξ ποσό 30 εκατομμυρίων ευρώ για επιχειρήσεις, εστιατόρια και μπαρ.

Πιο συγκεκριμένα, δικαίωμα στο πασχαλινό επίδομα έχουν όσοι ήδη λαμβάνουν επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Η καταβολή του επιδόματος βασίζεται στο συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού που αποκτήθηκε το προηγούμενο έτος, δηλαδή για φέτος θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2020. Για νοικοκυριό ενός ατόμου, το συνολικό όριο ανέρχεται στο ποσό των €6.500 και για νοικοκυριό δύο ατόμων το όριο τίθεται στο ποσό των €11.000. Σημειώνεται ότι το εισοδηματικό όριο για νοικοκυριό δύο ατόμων αυξήθηκε από €9.750 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια σε €11.000, ώστε να επωφεληθούν περισσότερα νοικοκυριά των δύο ατόμων με χαμηλά εισοδήματα.

Τα πιο πάνω εισοδηματικά όρια για μονήρες νοικοκυριό και ζεύγος θα αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω, ανάλογα με τη σύνθεση του υπόλοιπου νοικοκυριού, σύμφωνα με τις κλίμακες που ισχύουν και για την αναπροσαρμογή του ορίου της φτώχιας, δηλαδή θα αυξάνονται κατά 30% του €6.500 (κατά €1.950 δηλαδή) για κάθε εξαρτώμενο κάτω των 14ων ετών και κατά 50% του €6.500 (κατά €3.250 δηλαδή) για κάθε εξαρτώμενο άνω των 14ων ετών.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται στα €190 και δικαιούχοι είναι μόνο συνταξιούχοι, δηλαδή νοικοκυριά με ένα συνταξιούχο που πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν €190 και νοικοκυριά με δύο συνταξιούχους θα λάβουν €380.

Το Πασχαλινό Δώρο για δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (Χαμηλοσυνταξιούχων) θα είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 23/4/2021. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν οποιαδήποτε επιπλέον αίτηση για να λάβουν το Πασχαλινό Δώρο.

Σημειώνεται ότι με αντίστοιχες αποφάσεις της Κυβέρνησης το μέγιστο επίδομα σε Χαμηλοσυνταξιούχους αυξήθηκε από €150 σε €369, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν συνολικά εισοδήματα που υπερβαίνουν το όριο της φτώχειας, δηλαδή άνω των €710 μηνιαίως, ενώ με  αποφάσεις της Κυβέρνησης όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι δικαιούνται:

  • Παροχή Χριστουγεννιάτικου Δώρου,
  • Δωρεάν 4ήμερες διακοπές,
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω του ΓΕΣΥ
  • Δωρεάν διακίνηση με δημόσιες συγκοινωνίες

RIKNEWS

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απριλίου 2021 - 13:00

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ -Έπληξε ιρανική στρατιωτική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.