Εκατό ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο συνεχίζεται, φτάνοντας στο ορόσημο των 100 ημερών, πριν την τελετή έναρξης (23/7). Η πανδημία covid-19 προκάλεσε την αναβολή ενός έτους, η οργανωτική επιτροπή Tokyo 2020 χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον πρόεδρό της, Γιοσίρο Μόρι, που παραιτήθηκε για σεξιστικά σχόλια, ενώ παραιτήθηκε επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης, Χιρόσι Σακάκι, για ακατάλληλα σχόλια που απευθύνονταν σε γυναίκα ηθοποιό.

Στη θέση του Μόρι, έφτασε η Σεϊκο Χασιμότο, μαζί με 12 νέες γυναίκες στην επιτροπή, φτάνοντας έτσι σε ποσοστό 42%, όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση του BBC.
    Όπως θα περίμενε κανείς από την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, χώροι υποδοχής και τα στάδια είναι έτοιμα. Ωστόσο, ορισμένα από τα test events έχουν επηρεαστεί από την πανδημία. Αποφασίστηκε να μην ταξιδέψουν θεατές και εθελοντές από άλλες χώρες, ενώ μεταξύ των μέτρων, οι Ιάπωνες θεατές (ο αριθμός μπορεί να μειωθεί περισσότερο) δεν θα πρέπει να τραγουδούν ή να πανηγυρίζουν, και απαγορεύεται επίσης η σωματική επαφή μεταξύ αθλητών (αγκάλιασμα και χειραψία).

Από τις αντιπροσωπείες ζητήθηκε να ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό των μελών τους, ενώ θα πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρή καθοδήγηση σχετικά με την υγιεινή, την κοινωνική απόσταση και τις εξετάσεις. 

Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο μεταξύ των χώρων διαμονής και των σταδίων αγώνων, απαγορεύεται η επίσκεψη σε τουριστικά αξιοθέατα, καταστήματα και εστιατόρια. Οι Ιάπωνες φαίνεται να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, αν και οι διαφωνούντες έχουν μειωθεί από περίπου 80% σε λίγο κάτω από το 60%, στην πιο πρόσφατη έρευνα. Η κατάσταση Covid-19 στην Ιαπωνία, δείχνει πολύ λιγότερο σοβαρή από άλλες χώρες, όμως τα κρούσματα στο Τόκιο έχουν αυξηθεί, φτάνοντας τους υψηλότερους αριθμούς, από τις αρχές Φεβρουαρίου, λόγος για τον οποίο λήφθηκαν νέοι περιορισμοί. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου στην Ιαπωνία, ενώ παρά τα μέτρα ασφάλειας και τις διαβεβαιώσεις, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω Covid-19.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απριλίου 2021 - 11:06

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Μαΐου
Την πεποίθηση ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, εξέφρασε ο ΥΠΕΞ
21:14
Σε 65 σημεία δειγματοληψίας τα rapid test την Παρασκευή
21:02
Έρευνα: Το εμβόλιο της Moderna αποτελεσματικό κατά 96% στους εφήβους
20:55
Ένας θάνατος και 460 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ραντεβού για άτομα ηλικίας 35 και 36 ετών
20:07
Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για γα νέα μέτρα από τις 10 Μαΐου δίνει το Υπουργείο Υγείας
19:48
BioNTech: Η άρση των πατεντών για τα εμβόλια δεν θα είχε αποτέλεσμα "βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα"
19:31
Η ΕΕ χρειάζεται ταχύτερη, πιο ενωμένη και αποτελεσματική αντίδραση σε κρίσεις επεσήμανε ο ΥΠΑΜ στο Συμβούλιο
18:57
Βρετανία: Αριθμός ρεκόρ θανάτων που συνδέονται με το αλκοόλ κατά τη διάρκεια των καραντίνων
18:43
Ρωσία: Ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού
18:21
Ελλάδα:3.421 νέα κρούσματα, 754 διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι
18:07
Υπ. Υγείας: Διπλασιάζονται οι σταθμοί για rapid test, το corona pass η ασφάλεια μας στην καθημερινότητα
17:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand