Δυσφορία Δήμου Πάφου για καθυστερήσεις στις εξετάσεις για πλήρωση κενών θέσεων

Ο Δήμος Πάφου εκφράζει με γραπτή του ανακοίνωση, τη δυσαρέσκειά του για τα προβλήματα που δημιουργούν στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Τοπικής Αρχής οι καθυστερήσεις που σημειώνονται από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τη διαδικασία των εξετάσεων υποψηφίων για πλήρωση κενών θέσεων.

Επισημαίνεται ότι από την ημέρα ανάθεσης της διαδικασίας των γραπτών εξετάσεων στο Υπουργείο μέχρι και την ολοκλήρωσή της απαιτούνται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, οκτώ μήνες «δεδομένου ότι έχεις 'μέσο'» όπως αναφέρεται.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Δήμος Πάφου ανέθεσε τη διαδικασία στην Υπηρεσία Εξετάσεων τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί και αρκετοί μήνες μέχρι ο Δήμος να λάβει την έγκριση για την πλήρωση των θέσεων.

Οι καθυστερήσεις αυτές προκαλούν «σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της δημοτικής μηχανής», αφού, όπως αναφέρεται, καίριες και απαραίτητες θέσεις προσωπικού δεν μπορούν να πληρωθούν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να καταγράφονται «κενά και ελλείψεις στην σωστή λειτουργία του Δήμου, γεγονός που αποβαίνει εις βάρος των πολιτών».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο Δήμος Πάφου, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και για τους ίδιους τους υποψήφιους, οι οποίοι παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αβεβαιότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την περαιτέρω επαγγελματική τους πορεία όσο και τις οικογένειες τους.

Ο Δήμος Πάφου καλεί τον αρμόδιο Υπουργό όπως εξετάσει το θέμα και δώσει τις δέουσες λύσεις το συντομότερο δυνατό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απριλίου 2021 - 16:50

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.