Yπ.Υγείας:Θωρακίστηκε με εμβολιασμό το 82% των ατόμων άνω των 80 και το 76% των ατόμων 70-79

Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 82% των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω, με το 70% να έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου και το 12% με την 1η δόση του εμβολίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο σημειώνει πως ποσοστό 76% των ατόμων στην ηλικιακή ομάδα 70-79 έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ή έχει πάρει τουλάχιστον την 1η δόση.

Όπως προσθέτει η Κύπρος είναι στις πρώτες θέσεις στην ΕΕ ως προς την εμβολιαστική κάλυψη των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω, συμπληρώνοντας πως «με τα δεδομένα αυτά, η Κύπρος έχει πετύχει τον στόχο, που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιωμένων».

Το Υπουργείο Υγείας διαμηνύει ότι «ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 είναι σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα η μόνη οδός για να επιστρέψουμε σε πιο φυσιολογικές συνθήκες το συντομότερο δυνατό» και προσθέτει πως «με την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης παίρνουμε ξανά τη ζωή πίσω στα χέρια μας, ξεκλειδώνουμε την οικονομία, τις μαζικές κοινωνικές συναθροίσεις και εκδηλώσεις, τον τουρισμό και τα ταξίδια, θωρακίζεται το Σύστημα Υγείας».

«Πάνω από όλα, με τον εμβολιασμό δεν ρισκάρονται άλλες ζωές», τονίζει.

Εξηγεί, περαιτέρω, ότι «οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 προφυλάσσουν τον πληθυσμό από το να νοσήσει με τον ιό, μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες νοσηλείας ασθενών, καθώς και νέων θανάτων, κάτι που φαίνεται και από τα έως σήμερα δεδομένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι από τα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός στις στέγες ευγηρίας, το ποσοστό θετικότητας είναι σταθερά στο 0,2%, ενώ στα νοσοκομεία παρατηρείται μεγάλη μείωση των εισαγωγών ατόμων άνω των 75 ετών».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «για πολλούς από τους συνανθρώπους μας έχει σημασία η κάθε μέρα και η κάθε ώρα που περνά και οποιαδήποτε υπόνοια αναβολής των εμβολιασμών ανθρώπων, ειδικά όσων το έχουν ανάγκη, εμπερικλείει ρίσκο για την ίδια τους τη ζωή».

Τέλος, αναφέρει πως συνεχίζει την υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τις ομάδες προτεραιότητας που έχει θέσει, ώστε το συντομότερο δυνατό να έχει επιτευχθεί ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, που θα θωρακίζει ολόκληρη την κοινωνία και θα επιτρέψει την ασφαλή επανεκκίνηση.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2021 - 17:41

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.