Νέα Ζηλανδία: Οι εργαζόμενοι στα σύνορα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της COVID-19


Οι εργαζόμενοι στα σύνορα θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 ως το τέλος αυτού του μήνα ειδάλλως θα διακινδυνεύσουν να μετακινηθούν από τη θέση τους αυτή, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν μετά τον εντοπισμό ενός τρίτου κρούσματος του νέου κορονοϊού που σχετίζεται με μέλος του προσωπικού αυτού.

Η Νέα Ζηλανδία έχει σχεδόν εξαλείψει τον νέο κορονοϊό εντός των συνόρων της και δεν έχει καταγράψει εγχώρια μετάδοση για περισσότερες από 40 μέρες. Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ένα κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα του νέου κορονοϊού. Επρόκειτο για έναν εργαζόμενο σε συνοριακή θέση, ο οποίος είχε χάσει δύο ραντεβού για να εμβολιαστεί και διεγνώσθη θετικός στον νέο κορονοϊό. Άλλα δύο κρούσματα που συνδέονταν με αυτό το πρόσωπο καταγράφηκαν στη συνέχεια. "Ως το τέλος του Απριλίου σε αυτούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί δεν θα επιτρέπεται να εργάζονται σε θέσεις εργασίας υψηλού κινδύνου και θα μετακινούνται σε άλλες", δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η πρωθυπουργός της χώρας σημείωσε παράλληλα ότι περίπου το 86% των εργαζομένων σε θέσεις στα σύνορα έχουν εμβολιαστεί. Η Νέα Ζηλανδία άρχισε να εμβολιάζει τους εργαζομένους σε συνοριακές υπηρεσίες και σε εγκαταστάσεις διαχειριζόμενης καραντίνας και τις οικογένειές τους με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στην πρώτη φάση του προγράμματός της ανοσοποίησης του πληθυσμού κατά της COVID-19.

Μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει περισσότερους από 90.000 ανθρώπους. Την περασμένη εβδομάδα η Νέα Ζηλανδία ανέστειλε εξάλλου προσωρινά την είσοδο όλων των ταξιδιωτών από την Ινδία, συμπεριλαμβανομένων των δικών της πολιτών, μετά τον εντοπισμό υψηλού αριθμού κρουσμάτων του νέου κορονοϊού μεταξύ αυτών που έφταναν στη Νέα Ζηλανδία από την ασιατική χώρα.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2021 - 11:01

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Ο νέος Δήμαρχος του Γιοχάνεσμπουργκ σκοτώθηκε σε τροχαίο
16:08
Εκτός ελέγχου η φωτιά σε περιοχή της Σίμου, κλήθηκε προσωπικό εκτός υπηρεσίας
15:47
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν κάνει έκκληση για περισσότερη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα
15:45
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 20 Σεπτεμβρίου 2021
15:40
Σύλληψη τριών ατόμων για υπόθεση εικονικών γάμων
14:44
Σύντομα διαβούλευση ΥΠΟΙΚ για 780 μη βιώσιμους δανειολήπτες, €30 εκ. το κρατικό κόστος σε βάθος χρόνου
14:35
Σε ενεργοποίηση το Σχέδιο Δράσης «Ίκαρος 2» για την φωτιά κοντά στο χωριό Σίμου
14:10
Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες
14:07
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Κυριακή
13:43
Mεγάλη πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Σίμου και Γιόλου
13:11
Καταγγέλθηκαν 23 πολίτες και 14 υπεύθυνοι υποστατικών για παραβίαση των μέτρων COVID - 19
12:53
Oι Ταλιμπάν ζητούν περισσότερη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα
12:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand