Βέλγιο: Θα παραλάβει 36.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson παραδίδει από σήμερα και τις επόμενες μέρες στο Βέλγιο τις πρώτες 36.000 δόσεις της παραγγελία του εμβολίου της (από 5 εκ. δόσεις στο σύνολο), σύμφωνα με το γαλλόφωνο βελγικό δίκτυο RTBF.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στις 11, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία αδενοϊού, η οποία για περισσότερα από δέκα χρόνια από τις φαρμακευτικές εταιρείες για την ανάπτυξη εμβολίων και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ως τεχνολογία από την Johson & Johnson στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του Έμπολα.

Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές της φαρμακευτικής εταιρείας έδειξαν ότι το εμβόλιο τους προκάλεσε καλή ανοσολογική απόκριση από την πρώτη δόση. Η προστασία από τις πιο σοβαρές μορφές του Covid-19 θα είναι 85%, τέσσερις εβδομάδες μετά, σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχει ο κατασκευαστής.

Αυτή την εβδομάδα, η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson παρέχει 36.000 δόσεις στο Βέλγιο. Σε δύο εβδομάδες, στις 26 Απριλίου, θα δοθούν άλλες 62.400 δόσεις.  Συνολικά, περισσότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson που έχει παραγγείλει το Βέλγιο από τον κατασκευαστή.

Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα εμβόλιο εφάπαξ ένεσης, οι 36.000 δόσεις θα επιτρέψουν λογικά να εμβολιαστούν 36.000 άτομα αναφέρει το RTBF. Αυτό θα συμβεί μέσα σε λίγες μέρες. Όπως εξήγησε η ειδική ομάδα εμβολιασμού πριν από λίγες εβδομάδες, τα εμβόλια αποστέλλονται πρώτα σε μια εθνική αποθήκη. Στη συνέχεια, η τελευταία είναι υπεύθυνη για την επανασυσκευασία των κουτιών εμβολίων για την προσαρμογή τους στις ποσότητες που διατίθενται στα διάφορα κέντρα εμβολιασμού και για την προσθήκη των απαραίτητων βελόνων και συρίγγων. Η ειδική ομάδα είχε εκτιμήσει ότι ήταν απαραίτητη περίοδος τριών έως πέντε ημερών μεταξύ της άφιξης των εμβολίων στο έδαφος του Βελγίου και της παροχής στα κέντρα εμβολιασμού.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2021 - 14:18

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Ρωσία: Οι κάλπες άρχισαν να κλείνουν στην τελευταία ημέρα των βουλευτικών εκλογών
17:23
Ο νέος Δήμαρχος του Γιοχάνεσμπουργκ σκοτώθηκε σε τροχαίο
16:08
Εκτός ελέγχου η φωτιά σε περιοχή της Σίμου, κλήθηκε προσωπικό εκτός υπηρεσίας
15:47
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν κάνει έκκληση για περισσότερη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα
15:45
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 20 Σεπτεμβρίου 2021
15:40
Σύλληψη τριών ατόμων για υπόθεση εικονικών γάμων
14:44
Σύντομα διαβούλευση ΥΠΟΙΚ για 780 μη βιώσιμους δανειολήπτες, €30 εκ. το κρατικό κόστος σε βάθος χρόνου
14:35
Σε ενεργοποίηση το Σχέδιο Δράσης «Ίκαρος 2» για την φωτιά κοντά στο χωριό Σίμου
14:10
Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες
14:07
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Κυριακή
13:43
Mεγάλη πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Σίμου και Γιόλου
13:11
Καταγγέλθηκαν 23 πολίτες και 14 υπεύθυνοι υποστατικών για παραβίαση των μέτρων COVID - 19
12:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand