Βέλγιο: Θα παραλάβει 36.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson παραδίδει από σήμερα και τις επόμενες μέρες στο Βέλγιο τις πρώτες 36.000 δόσεις της παραγγελία του εμβολίου της (από 5 εκ. δόσεις στο σύνολο), σύμφωνα με το γαλλόφωνο βελγικό δίκτυο RTBF.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στις 11, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία αδενοϊού, η οποία για περισσότερα από δέκα χρόνια από τις φαρμακευτικές εταιρείες για την ανάπτυξη εμβολίων και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ως τεχνολογία από την Johson & Johnson στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του Έμπολα.

Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές της φαρμακευτικής εταιρείας έδειξαν ότι το εμβόλιο τους προκάλεσε καλή ανοσολογική απόκριση από την πρώτη δόση. Η προστασία από τις πιο σοβαρές μορφές του Covid-19 θα είναι 85%, τέσσερις εβδομάδες μετά, σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχει ο κατασκευαστής.

Αυτή την εβδομάδα, η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson παρέχει 36.000 δόσεις στο Βέλγιο. Σε δύο εβδομάδες, στις 26 Απριλίου, θα δοθούν άλλες 62.400 δόσεις.  Συνολικά, περισσότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson που έχει παραγγείλει το Βέλγιο από τον κατασκευαστή.

Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα εμβόλιο εφάπαξ ένεσης, οι 36.000 δόσεις θα επιτρέψουν λογικά να εμβολιαστούν 36.000 άτομα αναφέρει το RTBF. Αυτό θα συμβεί μέσα σε λίγες μέρες. Όπως εξήγησε η ειδική ομάδα εμβολιασμού πριν από λίγες εβδομάδες, τα εμβόλια αποστέλλονται πρώτα σε μια εθνική αποθήκη. Στη συνέχεια, η τελευταία είναι υπεύθυνη για την επανασυσκευασία των κουτιών εμβολίων για την προσαρμογή τους στις ποσότητες που διατίθενται στα διάφορα κέντρα εμβολιασμού και για την προσθήκη των απαραίτητων βελόνων και συρίγγων. Η ειδική ομάδα είχε εκτιμήσει ότι ήταν απαραίτητη περίοδος τριών έως πέντε ημερών μεταξύ της άφιξης των εμβολίων στο έδαφος του Βελγίου και της παροχής στα κέντρα εμβολιασμού.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2021 - 14:18

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Ιουνίου
ΕΕ: Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε κανονισμό για την αποθήκευση φυσικού αερίου
11:54
Υπενθύμιση Υπουργείου Υγείας για χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου κατά της νόσου COVID-19
11:34
Τουρκία-ΝΑΤΟ: Ο Ερντογάν θα συνομιλήσει αύριο με τους ηγέτες της Σουηδίας και της Φινλανδίας
11:22
" Τελειώνει " ο Κωστένογλου, τάση υπέρ Τιμούρ Κετσπάγια
11:20
Στη Λισαβόνα για τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς o Yφυπουργός Ναυτιλίας
11:18
Ο Ισημερινός θα μειώσει τις τιμές των καυσίμων που πυροδότησαν διαδηλώσεις
10:58
Τραγική η κατάσταση στη Σρι Λάνκα . Κλείνει τα σχολεία και προτρέπει σε εργασία από το σπίτι για εξοικονόμηση καυσίμων
10:35
Στέλιος Πέτσας: "Η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα και είναι προετοιμασμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της"
10:25
Ανακοίνωσε Ντομινίκ Κοτάρσκι για το Νο1 ο ΠΑΟΚ (βίντεο)
10:24
Εμπλέκουν Ανόρθωση και Καρμιώτισσα για Καρέλλη τα ελλαδικά ΜΜΕ
10:13
Κλήση Προεθνικής Κ18 Ανδρών Μπάσκετ
10:06
Αναγκαίες οι μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές φυσικού αερίου τονίζει ο Μάριο Ντράγκι
10:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand