Βέλγιο: Θα παραλάβει 36.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson παραδίδει από σήμερα και τις επόμενες μέρες στο Βέλγιο τις πρώτες 36.000 δόσεις της παραγγελία του εμβολίου της (από 5 εκ. δόσεις στο σύνολο), σύμφωνα με το γαλλόφωνο βελγικό δίκτυο RTBF.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στις 11, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία αδενοϊού, η οποία για περισσότερα από δέκα χρόνια από τις φαρμακευτικές εταιρείες για την ανάπτυξη εμβολίων και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ως τεχνολογία από την Johson & Johnson στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του Έμπολα.

Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές της φαρμακευτικής εταιρείας έδειξαν ότι το εμβόλιο τους προκάλεσε καλή ανοσολογική απόκριση από την πρώτη δόση. Η προστασία από τις πιο σοβαρές μορφές του Covid-19 θα είναι 85%, τέσσερις εβδομάδες μετά, σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχει ο κατασκευαστής.

Αυτή την εβδομάδα, η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson παρέχει 36.000 δόσεις στο Βέλγιο. Σε δύο εβδομάδες, στις 26 Απριλίου, θα δοθούν άλλες 62.400 δόσεις.  Συνολικά, περισσότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson που έχει παραγγείλει το Βέλγιο από τον κατασκευαστή.

Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα εμβόλιο εφάπαξ ένεσης, οι 36.000 δόσεις θα επιτρέψουν λογικά να εμβολιαστούν 36.000 άτομα αναφέρει το RTBF. Αυτό θα συμβεί μέσα σε λίγες μέρες. Όπως εξήγησε η ειδική ομάδα εμβολιασμού πριν από λίγες εβδομάδες, τα εμβόλια αποστέλλονται πρώτα σε μια εθνική αποθήκη. Στη συνέχεια, η τελευταία είναι υπεύθυνη για την επανασυσκευασία των κουτιών εμβολίων για την προσαρμογή τους στις ποσότητες που διατίθενται στα διάφορα κέντρα εμβολιασμού και για την προσθήκη των απαραίτητων βελόνων και συρίγγων. Η ειδική ομάδα είχε εκτιμήσει ότι ήταν απαραίτητη περίοδος τριών έως πέντε ημερών μεταξύ της άφιξης των εμβολίων στο έδαφος του Βελγίου και της παροχής στα κέντρα εμβολιασμού.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2021 - 14:18

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Μαΐου
Δρ. Διέτης: Το πιο σημαντικό με το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού
21:41
Ένας θάνατος και 213 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:09
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από Μπάιντεν τερματισμό συνομιλιών με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τη Χαμάς
20:52
Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα
20:33
ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις σε καύσιμα
19:55
Καναδάς: Η επαρχία Κεμπέκ σταματά να χορηγεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca
19:27
Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας
19:01
ΥΠΟΙΚ: Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας
18:42
Ελλάδα: 2.167 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι, 683 οι διασωληνωμένοι
18:27
Eλλάδα-Κορονοϊός: Σχεδόν 67% έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη
17:59
Ιταλία: Ο Ντράγκι παραιτείται από τον πρωθυπουργικό μισθό του
17:45
Xερσαία επίθεση στη Γάζα φέρεται ότι σχεδιάζει το Ισραήλ, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand