Υπό διερεύνηση 11 υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών τις τελευταίες 13 μέρες

Συνολικά 11 υπό διερεύνηση υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέκυψαν ύστερα από ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία, τις τελευταίες έντεκα ημέρες. (31/3 - 10/04/2021).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των τροχονομικών έλεγχων που διενεργεί σε καθημερινή βάση η Αστυνομία, 11 οδηγοί οχημάτων, ηλικίας 19 μέχρι 34 ετών, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο ναρκοτέστ.

Σε μία περίπτωση, σε όχημα που οδηγούσε άντρας ηλικίας 22 ετών στη Λευκωσία χθες Παρασκευή εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 25 γραμμαρίων περίπου. Ο οδηγός αφού συνελήφθη, στη συνέχεια κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε άλλη περίπτωση, 29χρονος ο οποίος κινείτο με το όχημά του στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά τον Κόρνο στις 31 Μαρτίου ανακόπηκε από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας, για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, αφού οδηγούσε με ταχύτητα 142 χιλιόμετρα ανά ώρα, αντί 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, που είναι το καθορισμένο από το Νόμο όριο στον συγκεκριμένο δρόμο. Όπως διαπιστώθηκε, ο 29χρονος οδηγούσε χωρίς άδεια οδηγού και χωρίς ασφάλεια.

Επίσης, σε δύο περιπτώσεις σε Λάρνακα και μία στη Λεμεσό, τρία πρόσωπα, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας. Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του προβλήματος με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και με διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2021 - 12:00

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.