ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: Ιδιαίτερα δύσκολη η φετινή χρονιά για τον τουρισμό

Ιδιαίτερα δύσκολη προδιαγράφεται η φετινή χρονιά για τον τουρισμό, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου, προσθέτοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου ώστε να καταταχθεί στην πράσινη κατηγορία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου σε πρόσφατη συνεδρία του εξέτασε την επικρατούσα κατάσταση στην επαρχία και θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν την ξενοδοχειακή βιομηχανία, ενόψει της επικείμενης καλοκαιρινής περιόδου.

Είναι κοινή διαπίστωση, προστίθεται, πως πολλά θα εξαρτηθούν πρωτίστως από την επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου, η οποία τώρα βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη, όσο και των κυριότερων αγορών μας, κάτι που συμβαίνει τώρα με την Αγγλία και Ρωσία και που θεωρείται αποτρεπτικός παράγοντας όσον αφορά τις εξελίξεις για μια πετυχημένη τουριστική χρονιά.

Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου εκφράζει την ελπίδα η κατάσταση «να βελτιωθεί σύντομα και η Βρετανία και η Ρωσία να περάσουν στην πράσινη κατηγορία, έστω κι αν οι συνθήκες όπως είναι σήμερα, είναι δύσκολες, αφού η Βρετανική κυβέρνηση δεν επιτρέπει τα ταξίδια για διακοπές, τουλάχιστο μέχρι τις 17 Μαΐου».

Ταυτόχρονα, αναφέρεται ότι τα πρωτόκολλα που ετοιμάζονται προνοούν πως, όταν οι Βρετανοί επιστρέψουν από τις διακοπές τους, θα μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες εκτός και εάν η χώρα που θα επισκεφτούν, είναι πράσινη.

Αναφορικά με την ρωσική αγορά, ο Σύνδεσμος σημειώνει πως «ξεκίνησε δειλά – δειλά με δρομολογημένες πτήσεις μια φορά την βδομάδα από ένα μόνον τουριστικό πράκτορα».

Αναμένουμε σύντομα η ρωσική κυβέρνηση να επιτρέψει τα ταξίδια τουρισμού προς την Κύπρο και να αρχίσουν να δρομολογούνται ναυλωμένες πτήσεις, ώστε να αρχίσει η κανονική ροή τουριστών, αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση του ο ΠΑΣΥΞΕ αναφέρεται και στην κατάσταση που επικρατεί στις άλλες βασικές αγορές της περιοχής μεταξύ των οποίων η Σκανδιναβία, η Πολωνία και η Ουκρανία και προσθέτει πως «τα πράγματα εξακολουθούν να είναι θολά αφού δεν έχουμε ενδείξεις για την έναρξη των οργανωμένων ταξιδιών προς την Κύπρο».

Ο Σύνδεσμος κάνει επίσης αναφορά και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου σημειώνοντας πως αυτό «θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί με απώτερο στόχο η χώρα μας να αποκτήσει την απαιτούμενη ανοσία που θα μας κατατάξει στην πράσινη κατηγορία». Έτσι, σημειώνει, «θα καταστούμε ένας ασφαλής και ελκυστικός προορισμός για της παραδοσιακές μας αγορές αλλά και τις νέες που στοχεύουμε να προσελκύσουμε» αναφέρει και προσθέτει πως «είναι ξεκάθαρο πλέον πως εάν η Κύπρος δεν γίνει πράσινη στο χάρτη δεν θα πρέπει να περιμένουμε τουρισμό».

Θα πρέπει σύντομα, συνεχίζει «να δοθεί και η ημερομηνία που θα μπορούν τα ξενοδοχεία να δεχθούν τους Κυπρίους και να εμβολιασθούν άμεσα όσοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή της τουριστικής βιομηχανίας, όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2021 - 11:09

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

10 Μαΐου
Εναπόκειται στον κάθε πολίτη να ακολουθεί τους κανονισμούς, λέει ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου για safepass
11:17
Μπορέλ: Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα επικεντρωθεί στα στρατηγικά μας προβλήματα
11:14
Γαλλία: Ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους στις 19 Μαΐου-
11:00
Ανέβασαν ρολά ευχόμενοι όλα να πάνε καλά, οι εστιάτορες στην Πάφο
10:46
Νεαρή λιποθύμησε χθες στη Γεροσκήπου περιμένοντας για rapid test!
10:35
Γκουτέρες για συγκρούσεις σε Ιερουσαλήμ: Το Ισραήλ να επιδείξει «μέγιστη αυτοσυγκράτηση»
10:18
Συνελήφθη στο Ντουμπάι Βρετανός που καταζητείτο για διακίνηση ναρκωτικών και διέφευγε επί 8 χρόνια
09:59
Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο, ενημερώνει και ομολόγους για Κυπριακό
09:49
Σιλβέστρος: Ύστερα από τρεις εφιαλτικές εβδομάδες, μπορεί πλέον να γίνει σωστή ιχνηλάτηση
09:25
Η χθεσινή ταλαιπωρία στα rapid-test ήταν αναμενόμενη, λέει ο υπουργός Υγείας
09:23
EE:Στις 24 και 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τελικά η Σύνοδος Κορυφής
08:58
Χαριλάου: Η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια έχει βελτιωθεί αισθητά
08:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand