Η Άγκυρα κατηγορεί ευθέως Ελλάδα ότι φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις

Την Ελλάδα κατηγορεί ο ευθέως ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν ως ‘χώρα που φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΡΚΚ”. “Ήρθε η ώρα να τερματίσουμε την ατιμωρησία της Ελλάδας”, γράφει στον λογαριασμό του στο τουίτερ ο Φαχρετίν Αλτούν αναρτώντας βίντεο όπου γίνεται αναδρομή της υποτιθέμενης ‘επιθετικής πολιτικής’ της Ελλάδας από την εποχή του ΠΑΣΟΚ έως σήμερα.

Στο βίντεο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “στα τέλη της δεκαετίας του '90 η Αθήνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο βοηθώντας τον επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ, Αμπτουλάχ Οτσαλάν να αποφύγει τις τουρκικές αρχές” και ότι . Ενώ ο Οτσαλάν προσπαθούσε να διαφύγει της σύλληψης, πολλά μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου τον προσκάλεσαν να έρθει στην Ελλάδα. “τον Ιανουάριο του 1999 ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης έφτασε στην Αθήνα ενώ σχεδίαζε το επόμενο βήμα του”. “Τελικά ο Οτσαλάν που ταξίδευε με Ελληνοκυπριακό διαβατήριο συλλαμβάνεται στην Κένυα ενώ μεταφερόταν από την κατοικία του Έλληνα πρέσβη στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του ο Οτσαλάν αποκάλυψε ότι η Ελλάδα υποστήριζε το ΡΚΚ για χρόνια παρέχοντας τους όπλα και εκπαίδευση στο στρατόπεδο του Λαυρίου. Σήμερα η Ελλάδα συνεχίζει να είναι καταφύγιο για το ΡΚΚ με το λεγόμενο στρατόπεδο προσφύγων στο Λαύριο”, σύμφωνα με την ανάρτηση. Στι ίδιο βίντεο αναφέρεται ότι “η Αθήνα υποστηρίζει ανοικτά την οργάνωση FETO που στοίχισε τη ζωή σε 251 ανθρώπους κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου” και ότι “πολλά μέλη του FETO διέφυγαν στην Ελλάδα από την Τουρκία μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος συμπεριλαμβανομένων και 8 συνωμοτών του πραξικοπήματος που διέφυγαν με ελικόπτερο”.

Το βίντεο καταλήγει με μήνυμα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν: “Πρέπει να προβάλλουμε μια κοινή αποφασιστική στάση κατά της τρομοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, προσδοκούμε από την Ελλάδα να μην επιτρέψει να γίνει καταφύγιο μελών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η οργάνωση FETO, το ΡΚΚ και το DHKPC”.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2021 - 14:27

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.