Απάντηση στον Πρόεδρο ΔΗΚΟ για Κυπριακό, πολιτογραφήσεις, πανδημία, οικονομία, δίνει η Κυβέρνηση

Ξεκάθαρες είναι οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την συμμετοχή της Ελληνοκυπριακής πλευράς και τις θέσεις της στη διάσκεψη της Γενεύης, απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κούσιος δίνει απαντήσεις και για το θέμα των πολιτογραφήσεων, τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούσιος θέτει το ερώτημα «σε σχέση με τις αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στο Κυπριακό, θα ήταν καλό, πέραν από στείρα αντιπολίτευση, συνθηματολογία και εκμετάλλευση, για προεκλογικές σκοπιμότητες, κάποιων τοποθετήσεων, να απαντήσει ευθέως ο κ. Παπαδόπουλος: Η θέση του ιδίου και του κόμματος του είναι να μεταβεί ή όχι η ελληνοκυπριακή πλευρά στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, στη Γενεύη»;

Ταυτόχρονα, αναφέρει, «θα ήταν ορθό και έντιμο απέναντι στον κυπριακό λαό, να απαντήσει εάν συμφωνεί με τις θέσεις που εκφράζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, όπως ειρήσθω εν παρόδω θα ήταν πρέπον να τοποθετηθεί και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για τις θέσεις που εκφράζει ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος στο Κυπριακό».

«Οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες, τόσο για τη δημιουργική συμμετοχή μας στη διάσκεψη της Γενεύης όσο και για τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς επί του Κυπριακού, και τις έχει αναφέρει κατ΄ επανάληψη», προσθέτει.

Σε σχέση με τις αναφορές του κ. Παπαδόπουλου στο θέμα των πολιτογραφήσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθυμίζει ότι ότι «υπάρχει γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες βάσει των οποίων εξετάστηκε η κάθε αίτηση».

«Να του θυμίσουμε, επίσης, ότι ο ίδιος καλούσε την Κυβέρνηση με προτάσεις του να επισπεύσει την εξέταση των 700 αιτήσεων για πολιτογραφήσεις εξ επενδύσεων, οι οποίες εκκρεμούσαν», αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «πληροφορούμε τον κ. Παπαδόπουλο ότι «συλλαμβάνεται» αδιάβαστος! Οι δείκτες όλων των διεθνών οργανισμών κατατάσσουν την Κύπρο στις πλέον επιτυχημένες χώρες στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, «μόνο ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος βλέπει με προεκλογικό φακό αποτυχία στη διαχείριση, την ώρα μάλιστα που η Κύπρος είναι στις πρώτες θέσεις σε ποσοστά θνησιμότητας, ενώ το σύστημα υγείας και το ΓεΣΥ, με την ενίσχυση της Κυβέρνησης, αποδείχθηκαν όχι μόνο ανθεκτικά, αλλά και αποτελεσματικά».

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του στην οικονομία και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων από πλευράς Κυβέρνησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντάει ότι «είναι πραγματικά οξύμωρο ότι ο πολιτικός που καταψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό, που καταψήφισε την πρόταση της Κυβέρνησης για παροχή εγγυήσεων και που καλούσε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να καταψηφίσουν, θεωρεί πως νομιμοποιείται να ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση».

«Η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα έχει παράσχει στήριξη ύψους 1,6 δις ευρώ προς τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και έχει καταθέσει νομοσχέδιο για κυβερνητικές εγγυήσεις πέραν του 1 δις ευρώ», αναφέρει.

Η ψήφιση του και από το ΔΗΚΟ, καταλήγει, «αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τον κ. Παπαδόπουλο να αποδείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους, τις ευπαθείς ομάδες, τους επιχειρηματίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν στήριξης, και όχι ότι όσα λέει αποτελούν κενά περιεχομένου συνθήματα που χρησιμοποιεί στις προεκλογικές του περιοδείες».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2021 - 20:20

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Μαΐου
Δρ. Διέτης: Το πιο σημαντικό με το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού
21:41
Ένας θάνατος και 213 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:09
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από Μπάιντεν τερματισμό συνομιλιών με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τη Χαμάς
20:52
Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα
20:33
ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις σε καύσιμα
19:55
Καναδάς: Η επαρχία Κεμπέκ σταματά να χορηγεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca
19:27
Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας
19:01
ΥΠΟΙΚ: Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας
18:42
Ελλάδα: 2.167 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι, 683 οι διασωληνωμένοι
18:27
Eλλάδα-Κορονοϊός: Σχεδόν 67% έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη
17:59
Ιταλία: Ο Ντράγκι παραιτείται από τον πρωθυπουργικό μισθό του
17:45
Xερσαία επίθεση στη Γάζα φέρεται ότι σχεδιάζει το Ισραήλ, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand