Europa Donna: Βήμα, βήμα μαζί, κερδίζουμε τη ζωή!

Τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα γυναίκας η ΟΠΑΠ Κύπρου επαναλαμβάνει τη στήριξή της στον Οργανισμό Europa Donna Κύπρου και εκφράζει το σεβασμό της, στην κάθε γυναίκα του τόπου μας που διεκδικεί με αξιοπρέπεια το δικαίωμα για το υπέρτατο αγαθό της ζωής, την υγεία!

Σημειώνοντας ότι η ημέρα της γυναίκας είναι υπόμνηση της υποχρέωσης αλλά και της ευθύνης να στηρίξουμε το κάθε δικαίωμα της, η ΟΠΑΠ Κύπρου στέκεται δίπλα από τις γυναίκες του τόπου μας και με σειρά ενεργειών, ως διαχρονικός και περήφανος υποστηρικτής της Europa Donna, συμβάλλει στην περαιτέρω ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού .

«Βήμα, βήμα μαζί, κερδίζουμε τη ζωή», είναι το δυνατό μήνυμα το οποίο η Europa Donna και οι εθελοντές της κοινωνούν σε κάθε γυναίκα της Κύπρου που βιώνει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού, επιδιώκοντας να προσφέρουν, ψυχολογική στήριξη και πρακτική βοήθεια, μέσα σε ένα περιβάλλον θαλπωρής και κατανόησης. Στο κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας, παραστέκεται με αγάπη η ΟΠΑΠ Κύπρου, συμβάλλοντας στην υλοποίηση των βασικών προγραμμάτων και σχεδιασμών της Europa Donna, όπως καταγράφεται και στο φιλμάκι που ετοιμάστηκε στο πλαίσιο της σχετικής ενημέρωσης .

Το πρώτο βήμα της συμπόρευσης ζωής έγινε το 2012 όταν η ΟΠΑΠ Κύπρου αγκάλιασε το πρόγραμμα της Europa Donna «ΣτηρίΖΩ», που στόχο είχε να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες ψυχολογικής και συναισθηματικής στήριξης των γυναικών και των οικογενειών, που βίωναν το πρόβλημα του καρκίνου του μαστού.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ώστε όλοι οι άνθρωποι του τόπου μας να ευαισθητοποιηθούν και να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η ΟΠΑΠ Κύπρου στήριξε και το πρόγραμμα «ΓνωρίΖΩ». Την έγνοια της αυτή η ΟΠΑΠ Κύπρου την εξέφρασε δυνατά και με την προσφορά στο Υπουργείο Υγείας οκτώ υπερσύγχρονων μαστογράφων, με στόχο να συμβάλουν αποτελεσματικά στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Το 2018 η Europa Donna πρόσθεσε στη δράση της και το πρόγραμμα «ΦροντίΖΩ» προσφέροντας τη δυνατότητα φυσικοθεραπείας σε γυναίκες και άνδρες που βίωσαν ή βιώνουν τον καρκίνο μαστού. Η ΟΠΑΠ Κύπρου φρόντισε για την αποτελεσματικότητα και αυτού του προγράμματος.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα, η Europa Donna και η ΟΠΑΠ Κύπρου έχουν γίνει «Επιστήθιες φίλες». Έτσι άλλωστε ονομάζεται και το πρόγραμμα το οποίο προσφέρει στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του μαστού, τη δυνατότητα να έχουν δωρεάν την πρώτη πρόσθεση αλλά και τη στήριξη εξειδικευμένης Νοσηλεύτριας Μαστού. «Στην Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, τιμούμε την κάθε γυναίκα της Κύπρου, τιμούμε την κάθε γυναίκα που διεκδικεί με αξιοπρέπεια το δικαίωμα της ποιοτικής ζωής σε σχέση με την υγεία» δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης και βεβαιώνει ότι: «Το υπέρτατο αγαθό της υγείας αποτελεί προτεραιότητα στην κοινωνική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου και στη βάση αυτή θα εξακολουθήσουμε με συνέπεια να στηρίζουμε τα προγράμματα της Europa Donna».

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαρτίου 2021 - 16:15

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Απριλίου
Η Ομόνοια νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό και συνεχίζει στην κορυφή
21:40
Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα ανήλθε το δημόσιο χρέος της Κύπρου
21:21
Η ΑΕΛ πήρε το πολύτιμο τρίποντο στο ΑΕΚ Αρένα
21:09
Νίκη με ανατροπή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 3-1 την Τότεναμ
20:40
Ανακοινώθηκαν 440 περιστατικά COVID την Κυριακή, 225 ασθενείς σε νοσοκομεία
20:40
Β' Κατηγορία: Η Αγία Νάπα νίκησε με 2-1 την Ομόνοια Ψευδά και διατήρησε επαφή με την κορυφή
20:27
Αναρτώνται αύριο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, η ύλη των παγκυπρίων εξετάσεων
20:09
Κλινικές "Pfizer" για αντιικό σκεύασμα κατά του κορωνοϊού σε μορφή χαπιού
19:37
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης εργοστασίων ασφάλτου στην περιοχή Μιτσερού
19:03
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ επισκέπτεται το Ισραήλ
18:45
Ελλάδα: 1.718 νέα κρούσματα, 780 διασωληνωμένοι, 52 θάνατοι
17:57
Οργή εξέφρασε το Κρεμλίνο για τη δήλωση του Ταγίπ Ερντογαν ότι τάσσεται υπέρ της επιστροφής της Κριμαίας στην Ουκρανία
17:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand