Η Μέγκαν κατηγορεί τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό

Είχαν αρνηθεί δήλωσε τον τίτλο του πρίγκιπα για τον γιο της Άρτσι, ο οποίος είναι τώρα ενός έτους, επειδή υπήρχαν ανησυχίες εντός της βασιλικής οικογένειας για το πόσο σκούρο μπορεί να ήταν το δέρμα του.


Η Μέγκαν, η σύζυγός του πρίγκιπα Χάρι, κατηγόρησε την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας ότι είχε εκφράσει ανησυχία για το πόσο σκούρο θα ήταν το χρώμα του δέρματος του γιου της και ότι την ώθησε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, σε τηλεοπτική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε το ζεύγος, η οποία μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στη μοναρχία. Η 39χρονη, η μητέρα της οποίας είναι μαύρη και ο πατέρας λευκός, δήλωσε ότι ήταν αφελής προτού παντρευτεί ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας το 2018, αλλά κατέληξε να σκέφτεται την αυτοκτονία και να βλάψει τον εαυτό της αφού ζήτησε βοήθεια, αλλά δεν έλαβε καμία. Η Μέγκαν σημείωσε ότι είχαν αρνηθεί τον τίτλο του πρίγκιπα για τον γιο της Άρτσι, ο οποίος είναι τώρα ενός έτους, επειδή υπήρχαν ανησυχίες εντός της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας "σχετικά με το πόσο σκούρο μπορεί να ήταν το δέρμα του όταν θα γεννιόταν".

ΜΕΓΚΑΝ

"Αυτό μου μεταφέρθηκε από τον Χάρι, αυτές ήταν συζητήσεις που η οικογένεια είχε μαζί του"

Η συνέντευξη που παραχώρησε το ζεύγος στην Όπρα Γουίνφρι, μεταδόθηκε από το CBS αργά χθες το βράδυ. Η Μέγκαν αρνήθηκε να πει ποιος εξέφρασε τις ανησυχίες αυτές, όπως και ο Χάρι, ο οποίος δήλωσε ότι η οικογένειά του τους απέκοψε οικονομικά και ότι ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου, τον απογοήτευσε και αρνείτο κάποια στιγμή να δεχθεί τις κλήσεις του. Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά με την συνέντευξη αυτή, η οποία μεταδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Βρετανία. Η συζήτηση αυτή με την Γουίνφρι ήταν η πιο πολυαναμενόμενη βασιλική συνέντευξη που παραχωρήθηκε από τότε που η εκλιπούσα μητέρα του Χάρι, η πριγκίπισσα Νταϊάνα μοιράστηκε προσωπικές λεπτομέρειες για τον αποτυχημένο γάμο της με τον Κάρολο, το 1995, πλήττοντας την φήμη του διαδόχου και τη θέση της βασιλικής οικογένειας στα μάτια του βρετανικού κοινού. Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον γάμο της στον Πύργο των Ουίνδσορ, η Μέγκαν περιέγραψε κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία δεν κατονόμασε, ως βάναυσα, ανειλικρινή και ένοχα για ρατσιστικά σχόλια. Επίσης κατηγόρησε την Κέιτ, την σύζυγο του μεγαλύτερου αδελφού του Χάρι, του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ότι την έκανε να κλάψει πριν από τον γάμο της. Μολονότι η βασιλική οικογένεια δέχθηκε ανοιχτά κριτική, ούτε ο Χάρι ούτε η Μέγκαν επιτέθηκαν ευθέως στην βασίλισσα Ελισάβετ. Ωστόσο η Μέγκαν δήλωσε ότι "η Εταιρεία", της οποίας ηγείται η Ελισσάβετ, την είχε αναγκάσει σε σιωπή και ότι κώφευσε στις εκκλήσεις της για βοήθεια ενώ βρισκόταν σε κίνδυνο λόγω των ρατσιστικών σχολίων και την άσχημη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. "Απλώς δεν ήθελα να ζήσω άλλο. Και αυτή ήταν μια πολύ καθαρή και πραγματική και τρομακτική διαρκής σκέψη. Και θυμάμαι πως αυτός (ο Χάρι) απλά με παρηγορούσε σα μωρό", σημείωσε η Μέγκαν, σκουπίζοντας τα δάκριά της. "Πολύ απογοητευμένος" Η ανακοίνωση από τον Χάρι και την Μέγκαν τον Ιανουάριο του 2020 ότι σκόπευαν να εγκαταλείψουν τους βασιλικούς τους ρόλους βύθισε την οικογένεια σε κρίση. Τον περασμένο μήνα το Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε ότι το "διαζύγιο" θα είναι οριστικό, καθώς το ζεύγος είχε αρχίσει να χτίζει μια ανεξάρτητη ζωή στις ΗΠΑ. Ο 36χρονος Χάρι δήλωσε στη συνέντευξη αυτή ότι άφησε τα βασιλικά του καθήκοντα λόγω έλλειψης κατανόησης και επειδή ανησυχούσε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται --αναφερόμενος στον θάνατο της μητέρας του Νταϊάνας, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο το 1997 καθώς ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε επιτάχυνε για να ξεφύγει από τους φωτογράφους.

Στην ερώτηση τι θα έλεγε η μητέρα του για τα γεγονότα αυτά, ο Χάρι είπε:

"Νομίζω ότι θα αισθανόταν πολύ θυμωμένη με το πώς εξελίχθηκε αυτό και πολύ λυπημένη".

"Η οικογένειά μου κυριολεκτικά με απέκοψε οικονομικά".

Ο Χάρι αρνήθηκε ότι έπληξε την γιαγιά του, την βασίλισσα Ελισσάβετ, με την απόφασή του να αποχωρήσει από την βασιλική ζωή, αλλά πρόσθεσε ότι ο πατέρας του σταμάτησε κάποια στιγμή να δέχεται τα τηλεφωνήματά του. "Είχα τρεις συνομιλίες με τη γιαγιά μου και δύο συνομιλίες με τον πατέρα μου προτού σταματήσει να δέχεται τα τηλεφωνήματά μου. Και μετά είπε, μπορείς να τα κάνεις γραπτά όλα αυτά;". Οι επικριτές του ζεύγους λένε ότι ήθελε να βρίσκεται στο επίκεντρο, αλλά δεν προτίθετο να ζήσει με όλη την προσοχή που έφερε αυτό. Οι υποστηρικτές τους από την άλλη δηλώνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο τους αντιμετώπισαν δείχνει πόσο ένας απαρχαιωμένος βρετανικός θεσμός στράφηκε εναντίον μιας σύγχρονης, ανεξάρτητης μιγάδας. Ψέματα και Δάκρυα Την ίδια ώρα υπήρξαν ισχυρισμοί για μπούλινγκ από την πλευρά της Μέγκαν, οι οποίοι δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα The Times πριν από την συνέντευξη του ζεύγους στην Όπρα Γουίνφρι. Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς, προσθέτοντας ότι "ανησυχεί πολύ". Η Μέγκαν είπε στην Γουίνφρι ότι κάποιοι εντός της βασιλικής οικογένειας όχι μόνον απέτυχαν να την προστατεύσουν από κακόβουλους ισχυρισμούς, αλλά είπαν ψέματα για να προστατεύσουν άλλους. "Ήταν μόλις είχαμε παντρευτεί και όλα άρχισαν πραγματικά να γίνονται χειρότερα και κατάλαβα ότι όχι μόνον εμένα δεν με προστάτευαν, αλλά ότι ήταν πρόθυμοι να πουν ψέματα για να προστατεύσουν άλλα μέλη της οικογένειας", είπε.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαρτίου 2021 - 11:10

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.