ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΕ

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ αναμένει απόδοση ευθυνών και τιμωρία των ενόχων για το σκάνδαλο με το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα

Γραπτή Δήλωση Άριστου Δαμιανού, Βουλευτή ΑΚΕΛ

Η σημερινή συνέντευξη του Επίτροπου Δικαιοσύνης της ΕΕ στην εφ. ‘Ο Φιλελεύθερος’ είναι ενδεικτική της ζημιάς που προκάλεσαν στην εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας η αυθαιρεσία, η διαπλοκή και η συγκάλυψη των σκανδάλων από πλευράς των κυβερνώντων γύρω από το πάρτι των χρυσών διαβατηρίων.
Ο κ. Ρέιντερς υπογραμμίζει ότι πρέπει να μπει τέλος στην παραχώρηση «χρυσών διαβατηρίων», να γίνουν ανεξάρτητες έρευνες και να τιμωρηθούν όσοι έχουν παραβεί το νόμο, ενώ αναφέρεται δηκτικά σε ξεπούλημα αρχών και αξιών που εκτρέφουν φαινόμενα διαφθοράς.
Όταν το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε ότι γύρω από το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα είχε στηθεί ένα πάρτι «χρυσών διαβατηρίων», η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ δήλωνε «ουδέν μεμπτόν». Προφανώς για τον κ. Αναστασιάδη δεν είναι μεμπτό το Υπουργικό του να εγκρίνει δεκάδες διαβατήρια προερχόμενα από αιτήσεις από το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνεταίροι Δ.Ε.Π.Ε. Ούτε είναι προφανώς μεμπτό για τον κ. Αναστασιάδη το Υπουργικό του να εγκρίνει διαβατήρια προερχόμενα από αιτήσεις από το ίδιο δικηγορικό γραφείο σε εταιρεία της μαρίνας Αγίας Νάπας, στην οποία ο γαμπρός του είναι εκ των διευθυντών.
Η όλη στάση του κ. Αναστασιάδη οδηγεί -δυστυχώς- σε ευτελισμό των θεσμών και της πολιτικής ηθικής. Οι πολίτες δεν θέλουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αγνοεί προκλητικά τη σύγκρουση συμφέροντος και τη θεσμική διαπλοκή.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Μαρτίου 2021 - 12:38

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.