Στα ημιτελικά του Ρότερνταμ ο Τσιτσιπάς με ανατροπή επί του Κατσάνοφ

Σε μια "τιτανομαχία" που κράτησε 2 ώρες και 42 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βγήκε νικητής απέναντι στον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 7-5) και εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά του τουρνουά τένις που διεξάγεται στο Ρότερνταμ.

Σήμερα (6/3) στις 16:00 αντιμετωπίζει τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Τσιτσιπάς και Κατσάνοφ πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι, που είχε απρόβλεπτη εξέλιξη. Παρά το προβάδισμα που πήρε νωρίς στον αγώνα ο Στέφανος με μπρέικ για το 2-0, ο Κατσάνοφ έβγαλε αντίδραση και με διαδοχικά μπρέικ, κατέκτησε τα τέσσερα επόμενα γκέιμ κάνοντας το 2-4. Καθώς απέκτησε τον έλεγχο, αντιμετώπισε με επιτυχία την προσπάθεια του Τσιτσιπά να επανέλθει και έκλεισε το σετ στο 6-4.

Με τον ίδιο τρόπο άρχισε ο Έλληνας αντισφαιριστής και στο δεύτερο σετ. Πιέζοντας ακόμη περισσότερο τον Κατσάνοφ πέτυχε δύο μπρέικ και χωρίς δική του απώλεια στο σέρβις έφτασε εκ του ασφαλούς στο 5-0, για να κλείσει λίγο αργότερα το σετ στο 6-3, ισοφραρίζοντας τον αγώνα σε 1-1.

Στο τρίτο σετ οι δύο αντισφαιριστές κρατούσαν το σέρβις τους, μέχρι που ο Κατσάνοφ έκανε το πρέικ στο 3-1, όμως Τστσιπάς απάντησε με μπρέικ-μπακ και η πρόκριση ήταν ξεκάθαρο ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν έντονη η πίεση που έβαζε ο Ρώσος στο σέρβις του Τσιτσιπά, για τον οποίο όμως η συνέχεια θα ήταν διαφορετική. Με περισσότερη σιγουριά στο παιχνίδι του, πήρε τον έλεγχο και με μπρέικ στο 6-5, ευτύχησε να σφραγίσει, αμέσως μετά, την πρόκριση στο δεύτερο ματς πόιντ που είχε στη διάθεσή του.

Στον σημερινό ημιτελικό (16:00) θα αντιμετωπίσει τον επίσης Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ. Το άλλο εισιτήριο του τελικού θα διεκδικήσουν ο Κροάτης Μπόρνα Τόσριτς με τον Ούγγρο Μάρτον Φούκσοβιτς.

Αργότερα το βράδυ της Παρασκευής (5/3) ολοκηρώθηκε και η παρουσία των αδελφών Τσιτσιπά στο διπλό. Στέφανος και Πέτρος γνώρισαν την ήττα στα προημιτελικά με 2-0 (6-2, 7-6) από τους Χέντρι Κοντίνεν και Έντουαρντ Ροζέ-Βασελάν.

Συντάκτης: Γιώργος Τσαβέλλας

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Μαρτίου 2021 - 15:35

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.