Να επανεξεταστεί το μέτρο του πέναλτι κατά 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο  έτος ζητά το ΑΚΕΛ


Επιστολή Γενικού Γραμματέα K.Ε. ΑΚΕΛ προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για το μέτρο του πέναλτι 12% για όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο  έτος της ηλικίας τους.

«Το μέτρο της επιβολής ποινής μέχρι 12% σε όσους πολίτες πληρούν τις προϋποθέσεις και επιλέγουν να λάβουν την σύνταξη των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο 63ο έτος τους, επιβλήθηκε από την Τρόικα  χωρίς κοινωνική συναίνεση και χωρίς σοβαρή μελέτη και τεκμηρίωση για τις επιπτώσεις του στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.
Οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας, η αδυναμία επανένταξης στην εργασία πολλών εργαζομένων ύστερα από την παρατεταμένη περίοδο αδράνειας ολόκληρων οικονομικών κλάδων, ιδιαίτερα όσων εργάζονται σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, το κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί για πολλούς αυτοεργοδοτούμενους επαγγελματίες, είναι παράγοντες που επαναφέρουν στο προσκήνιο με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το αίτημα για κατάργηση του ισοπεδωτικού και άδικου πέναλτι του 12% . Είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ η επαναφορά του δικαιώματος για λήψη πλήρους θεσμοθετημένης σύνταξης από το ΤΚΑ στο 63ο έτος της ηλικίας τους, πάντα κάτω από τις υφιστάμενες προϋποθέσεις  που θέτει ο νόμος.
Το αίτημα αυτό αποκτά ολοένα και πιο μαζική στήριξη από οργανώσεις και φορείς που εκφράζουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοεργοδοτούμενους, τους αγρότες και την κοινωνία ευρύτερα. Γι’ αυτό θεωρούμε υποχρέωση σας να προχωρήσετε άμεσα στην επανεξέταση του άδικου και ισοπεδωτικού αυτού μέτρου,  ώστε αφού προηγηθεί ο αναγκαίος κοινωνικός διάλογος, η Βουλή να προχωρήσει στις απαραίτητες  αλλαγές της νομοθεσίας για  να τερματιστεί αυτή η αδικία που έχει επιβληθεί στους εργαζόμενους.
Θεωρούμε το ζήτημα αυτό ως μια από τις κορυφαίες σήμερα κοινωνικές προτεραιότητες και ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.»

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Μαρτίου 2021 - 12:34

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση πέντε Πολωνών διπλωματών
21:52
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο
21:05
ΠΟΥ- covid-19: Ο ρυθμός των μολύνσεων πλησιάζει στο υψηλότερο επίπεδό του από τότε που ξέσπασε η πανδημία
20:51
Η ‘βόρεια Κύπρος’ δεν είναι Γαλλία είπε ο Ερντογάν αντιδρώντας για τα μαθήματα Κορανίου
20:23
Τρία κρούσματα στον Απόλλωνα
20:20
Ένα θάνατο και 677 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας
20:18
Πανέτοιμη η ομάδα της Ανόρθωσης
20:07
ΕΜΑ: Την Τρίτη, τα συμπεράσματα για την ασφάλεια του εμβολίου της J&J
19:56
Χωρίς νικητή η αναμέτρηση στο "Τάσος Μάρκου"
19:55
Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου υπέδειξε στον Δένδια τα όριά του
19:19
Την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας ζητά η «τριμερής» Γερμανίας-Γαλλίας-Ουκρανίας
19:15
Ιταλία: Από 26/4 το άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων
18:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand