Κάτω από €6 δισεκατομμύρια υποχώρησαν τα κόκκινα δάνεια τον Νοέμβριο

Σημαντική επιτάχυνση παρουσίασε τον Νοέμβριο του 2020, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), τα οποία υποχώρησαν κάτω από €6 δισεκατομμύρια, στο τέλος του μήνα, παρουσιάζοντας σημαντική μείωση €710 εκατ. σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, τα ΜΕΔ ανήλθαν στο τέλος Νοεμβρίου στα €5,59 δισ. σε σύγκριση με €6,30 δισ τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης ΜΕΔ ως προς τα συνολικά δάνεια υποχώρησε στο 19,1% τον Νοέμβριο από 21% τον προηγούμενο μήνα, αφού και τα συνολικά δάνεια παρουσίασαν περίπου αντίστοιχη μείωση. Τα συνολικά δάνεια στο σύστημα ανήλθαν σε €29,3 δισ. στο τέλος Νοεμβρίου από €30,12 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, οι προβλέψεις έναντι των «κόκκινων δανείων» υποχώρησαν στο 49% σε σύγκριση με 54% τον Οκτώβριο, κάτι που σημαίνει ότι οι τράπεζες χρησιμοποίησαν προβλέψεις για λογιστική διαγραφή ΜΕΔ ή για συμβατικές διαγραφές.

«Η μείωση στις ΜΕΔ και κατ’ επέκταση στις συνολικές χορηγήσεις οφείλεται κυρίως σε διαγραφές που είτε αφορούν συμβατικές ή ‘λογιστικές διαγραφές’», αναφέρει η ΚΤΚ.

Παράλληλα, τα δάνεια με καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών υποχώρησαν στα €4,59 δισ., που αντιστοιχούν στο 15,6% των συνολικών δανείων, από €5,3 δισ. ή 17,5% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ από τις συνολικές μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις, το 59,2% ή €3,13 δισ. ανήκει σε νοικοκυριά, ενώ το 41,6% ή €2,33 δισ. ανήκει σε μη χρηματοδοτικές εταιρείες, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρικών κόκκινων δανείων, ήτοι €2,04 δισ., να ανήκει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι προβλέψεις έναντι των ΜΕΔ των νοικοκυριών ανήλθαν στο τέλος Νοεμβρίου στο 44%, ενώ οι αντίστοιχες για εταιρικά κόκκινα δάνεια διαμορφώθηκε στο 55%, ενώ για τα δάνεια των ΜΜΕ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 57,4%.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Μαρτίου 2021 - 11:07

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.