Επίσκεψη στο νέο περιφερειακό σταθμό Πισσουρίου,πραγματοποίησε η υπουργός Δικαιοσύνης

Η Πολιτεία και η Κυβέρνηση καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για αναβάθμιση και ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας σε όλη την Κύπρο, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία επιθεώρησε το μεσημέρι τον νέο περιφερειακό σταθμό της Αστυνομίας στην κοινότητα Πισσουρίου.

Η κ. Γιολίτη, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη και τις κοινοτικές αρχές, ενημερώθηκε για τις εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου που θα στεγάσει τον νέο περιφερειακό σταθμό, σημειώνοντας ότι «η παρουσία μας εδώ, σίγουρα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτεία αλλά και η παρούσα Κυβέρνηση για αναβάθμιση και ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας σε όλη την Κύπρο».

Ανέφερε δε ότι «είναι σημαντικό να γίνονται και γίνονται αξιολογήσεις, ούτως ώστε να ξέρουμε ότι δημογραφικά και γεωγραφικά καλύπτεται η Κύπρος και μπορεί η Αστυνομία να ανταποκριθεί γρήγορα σε οποιοδήποτε περιστατικό μπορεί να συμβεί».

Κρίναμε, συνέχισε, πως ήταν αναγκαίο να γίνει περιφερειακός σταθμός στο Πισσούρι, μια περιοχή  μεταξύ Λεμεσού και Πάφου, με πολλούς κατοίκους, η οποία δέχεται πάρα πολλούς επισκέπτες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με την Υπουργό, ο νέος περιφερειακός σταθμός θα είναι έτοιμος σε λίγους μήνες, ενώ ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για τη δημιουργία και πυροσβεστικού σταθμού.

«Αυτή τη στιγμή, η περιοχή αυτή εξυπηρετείται από τον πυροσβεστικό σταθμό Πάχνας, ο οποίος είναι κάποιας απόστασης, περίπου 25 λεπτών από το Πισσούρι και θεωρήσαμε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει μια πιο άμεση ανταπόκριση, όταν χρειάζεται», συμπλήρωσε.

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός αιτήματος της κοινότητας που εκκρεμούσε εδώ και 20 χρόνια περίπου, για αναβάθμιση του αστυνομικού σταθμού και  δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού, ανέφερε εξάλλου ο Επίτροπος Χαμπιαούρης, προσθέτοντας ότι η παρουσία της Υπουργού «αποδεικνύει ότι το κράτος πίστεψε στην αναγκαιότητα υλοποίησης των δυο έργων».

Ο κοινοτάρχης Πισσουρίου Λάζαρος Λαζάρου ευχαρίστησε την Υπουργό και την Κυβέρνηση για την άμεση προώθηση ενός διαχρονικού αιτήματος της κοινότητας.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Μαρτίου 2021 - 17:01

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Δυσφορία Δήμου Πάφου για καθυστερήσεις στις εξετάσεις για πλήρωση κενών θέσεων
16:50
Πρόσκληση Τατάρ στα «κοινοβουλευτικά» κόμματα για τη Γενεύη
16:40
ΔΗΣΥ: Η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη και την τοπική αυτοδιοίκηση σκοντάφτει στον μηδενισμό της αντιπολίτευσης
16:33
Ακιντζί: «Μεγάλο το χάσμα στις θέσεις των δύο πλευρών ενόψει Γενεύης»
16:32
Πρόωρες «εκλογές» συζητούν οι εταίροι στην «συγκυβέρνηση» στα κατεχόμενα
16:20
Το γερμανικό υπ. Υγείας δεν έχει αποφασίσει ακόμη πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα του εμβολίου της Johnson & Lohnson
16:18
Ο Νικόλας Βασιλείου και η Κωνσταντίνα Νικολάου ήταν οι νικητές στον πρώτο αγώνα σκιτ του Πρωταθλήματος Σκοποβολής ΟΠΑΠ 2021
16:12
Ιταλία: Έκκληση των γιατρών να μην χαλαρώσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού
15:57
Τη διοικητική έρευνα ΥΠΕΣ για ενέργειες του Δημάρχου Πάφου ζητά η Επιτροπή Προσφύγων
15:55
Ν.Παπαδόπουλος: Κατά την άτυπη πενταμερή επιβάλλεται να ξεκαθαρίσει η βάση των διαπραγματεύσεων
15:36
Το ΡΙΚ δέχεται προτάσεις για τηλεοπτικές εκπομπές γενικού ενδιαφέροντος
15:32
16 - 24 Απριλίου: 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2021
15:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand