Δεκαέξι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ενώπιον της Αστυνομίας

Δεκαέξι καταγγελίες βρίσκονται μέχρι στιγμής ενώπιον των μελών του ειδικού κλιμακίου, που διερευνά τις υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος ανέφερε ότι οι καταγγελίες αυτές ολοένα και αυξάνονται.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες αφορούν στον χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού, στον αθλητισμό, στον χώρο της πολιτικής και της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι από τις 16 καταγγελίες, οι επτά έχουν καταχωρηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, η μία βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διερεύνησης.

Εξάλλου, σημείωσε ότι αυξήθηκαν τα πρόσωπα, τα οποία επικοινώνησαν με το ειδικό κλιμάκιο, για να δώσουν καταθέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, συνολικά έξι άτομα αναμένεται να δώσουν κατάθεση, για υποθέσεις, που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση.

Στην Εισαγγελία μέχρι τη Δευτέρα η υπόθεση της Α. Ελευθερίου

Εξάλλου, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΚΥΠΕ, παραδίδεται το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης, που αφορά στις καταγγελίες της πρωταθλήτριας στη σκοποβολή, Άντρης Ελευθερίου.

Σήμερα το πρωί λήφθηκε και η τελευταία κατάθεση που εκκρεμούσε και ως εκ τούτου η υπόθεση οδηγείται στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου, τα περιστατικά αφορούν στο ίδιο πρόσωπο, ενώ αυτά έλαβαν χώρα στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2006 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Δυσκολίες στη διερεύνηση για μοναχό

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες πηγές, σε ό,τι αφορά στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στους κόλπους της εκκλησίας, η οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο, οι ανακριτές διερευνούν την συγκεκριμένη καταγγελία, ωστόσο, η διερεύνηση προσκρούει σε δυσκολίες, αφού το καταγγελλόμενο πρόσωπο δεν βρίσκεται στην Κύπρο.

Στην  καταγγελία προέβη άνδρας, ο οποίος υποστήριξε στην αστυνομία συστηματική του παρενόχληση από μοναχό.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Μαρτίου 2021 - 16:09

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.