Το ΥΠΟΙΚ καλεί το ΔΗΚΟ να σταματήσει την παραπληροφόρηση σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων με εθνικά κονδύλια εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 1.6 δισ. ευρώ, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, το Υπουργείο καλεί το ΔΗΚΟ "επιτέλους να σοβαρευτεί. Να σταματήσει να παραπληροφορεί και να μη συγχύζει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας. Ας μελετήσουν επιτέλους τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης", όπως αναφέρει.

Αφορμή για την ανακοίνωση του Υπουργείου ήταν σημερινή ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, που καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να ανασκευάσει τις δηλώσεις του σε σχέση με την απάντηση του στο ΔΗΚΟ για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

"Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων με εθνικά κονδύλια εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 1.6 δισ. ευρώ.Αυτή την περίοδο έχουν ήδη εκταμιευτεί €100 εκ. από τα €200 εκ. για απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων για κάλυψη των ενοικίων και άλλων λειτουργικών εξόδων, ενώ διενεργούνται πληρωμές για το 11ο πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων για το οποίο μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 650 εκ. ευρώ" προσθέτει το Υπουργείο.

Σημειώνει ότι αυτή τη στήριξη στους εργαζομένους και στις επιχειρήσεις έχει φυσικά καταψηφίσει το ΔΗΚΟ, εις βάρος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων μέσω της καταψήφισης των προϋπολογισμών, όπως έκανε και με τις κρατικές εγγυήσεις.

"Στην αντιπολιτευτική του μανία, το ΔΗΚΟ, δυστυχώς, επιχειρεί να μποϋκοτάρει και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο αποτελεί τη μεσοπρόθεσμη πολιτική της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη τριετία. Γι’ αυτό έχει καταψηφίσει και το κονδύλι το οποίο προβλέπεται για το 2021 και εμμονικά αναλώνεται σε λαϊκισμό και σε ισοπεδωτική αντιπολίτευση. Δεν θα τους ακολουθήσουμε", συνεχίζει το Υπουργείο.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση θα συνεργαστεί συναινετικά με τις πολιτικές δυνάμεις που θέτουν πέραν του προσωπικού πολιτικού οφέλους, το δημόσιο συμφέρον.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2021 - 18:29

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ιταλία: Έκκληση των γιατρών να μην χαλαρώσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού
15:57
Τη διοικητική έρευνα ΥΠΕΣ για ενέργειες του Δημάρχου Πάφου ζητά η Επιτροπή Προσφύγων
15:55
Ν.Παπαδόπουλος: Κατά την άτυπη πενταμερή επιβάλλεται να ξεκαθαρίσει η βάση των διαπραγματεύσεων
15:36
Το ΡΙΚ δέχεται προτάσεις για τηλεοπτικές εκπομπές γενικού ενδιαφέροντος
15:32
16 - 24 Απριλίου: 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2021
15:06
Εμβολιασμός και από γενικούς ιατρούς ή παθολόγους στην περιφέρεια Βρυξελλών από σήμερα
15:05
Κόκκινος:Η Πύλη Εμβολιασμού αναβαθμίστηκε, ραντεβού με συγκεκριμένες ηλικίες
15:05
Τουρκία: Πτώση της ισοτιμίας της λίρας
14:55
Νέα αξιολόγηση των εμβολιασμών με AstraZeneca από τον ΕΜΑ ζητά η Κομισιον - Καλεί τα κράτη μέλη να συνδράμουν με στοιχεία
14:49
ΗΠΑ: Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας θα ζητήσουν την αναστολή χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson
14:47
Τουρκία: Ελεύθεροι υπό όρους οι ναύαρχοι που επέκριναν τον Ερντογάν για διώρυγα Κωνσταντινούπολης
14:45
ΥΠΕΣ: Πηγή κινδύνων για την κοινωνική σταθερότητα η ανεξέλεγκτη μετανάστευση στην Κύπρο
14:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand