Σκορ πρόκρισης για την ΑΕΛ, άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς Εθνικός και Ολυμπιακός

Σε τροχιά πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου η ΑΕΛ, 2-0 επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας, ανοικτοί λογαριασμοί στο Δασάκι, με τον Ολυμπιακό να έχει τον πρώτο λόγο, με το εκτός έδρας γκολ, 1-1 απέναντι στον Εθνικό.

Σκορ πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης για την ΑΕΛ. Το ιδανικό σκορ, νίκη με 2-0 εξασφάλισε η ομάδα της λεμεσού, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ράιαν Μαέ. Ο Βέλγος εισήλθε ως αλλαγή στο ματς και με δύο ωραία γκολ σε ένα 9άλεπτο, 73ο και 81ο λεπτό ανίστοιχα, έδωσε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους γαλαζοκίτρινους. Αδίκησε τον εαυτό της η Ν.Σαλαμίνα, που ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος και απώλεσε μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Μοιραίος ο Ντανίλο, με δύο δοκάρια, το πρώτο από το σημείο του πέναλτι, στο 31ο λεπτό. Σωτήρια έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή ο Στραχίνια Κέρκεζ, στην επίσης μεγάλη φάση των ερυθρολεύκων, με τον Ντουβεντρού, στο 59ο λεπτό. Η λεμεσιανή ομάδα αφυπνίστηκε στο 60, με το δοκάρι του Αβντιγιάι, ενώ δοκάρι είχε και ο Κέρκεζ στο 64. ''Ηταν δύσκολο παιχνίδι, είναι καλό το αποτέλεσμα για μας, τώρα έχουμε ντέρμπι'', η επισήμανση Ντούσαν Κέρκεζ. '' Νοιώθουμε αδικημένοι, όταν δεν κάνεις γκολ τις ευκαιρίες σου το πληρώνεις'', υπογράμμισε ο Σάββας Δαμιανού.

ΑΕΛ (Ν. Κέρκεζ): Βοζίνια, Κέρκεζ, Πσισιέ, Κυριάκου, Σάντος, Ζντραφκόφσκι, Αντάμοβιτς, Ντανίλο, Τόρες, Αβντιγιάι (Δ.Αβραάμ 76′), Μπάμπιτς(Μαέ 69′)

Στον πάγκο: Κεραυνός, Πάντιτς, Α.Αβραάμ, Ριέρα, Μαέ, Αντωνίου, Δ.Αβραάμ, Γεωργίου, Κωνσταντινίδης

Νέα Σαλαμίνα (Σ. Δαμιανού): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Καμισοκό, Χριστοφόρου, Νικολάου (Τσουκάλας 76′), Ανδρέου, Κονφέ, Μουστιβάρ, Ντουβεντρού, Πικής, Ντανίλο.

Στον πάγκο: Ονησιφόρου, Μπρένο, Λεμέσιος, Κρεχίν, Παύλου, Βάγκνερ, Τσουκάλας, Σιαθάς, Σμοβς

Κίτρινες: Σάντος 18′, Πσισιέ 27’/

Κόκκινες: /

Το εκτός έδρας γκολ του Ολυμπιακού, στο 1-1 με τον Εθνικό, δίνει στους μαυροπράσινους, το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση, αλλά όλα είναι ανοικτά ενόψει του επαναληπτικού στο Μακάρειο. Ολο το ματς στο Δασάκι συνοψίζεται σε δύο φάσεις. Ο Σαντάνα απώλεσε πέναλτι στο 61ο και την ευκαιρία να δώσει γερό προβάδισμα στον Ολυμπιακό, που είχε προηγηθεί στο 30 με τον Σάλι. Και στο 84ο λεπτό σε αντεπίθεση του Εθνικού, ο Ουαλί μόνος τιμώρησε την κάκιστη αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του Γιανέφσκι, από την εξαιρετική προσπάθεια του Ντόλεζαλ και έγραψε τον επίλογο στο παιχνίδι.

Εθνικός Άχνας :Στρατηλάτης, Ιωάννου(Ουαλί 56′), Περατικός, Ηλία Κ, Χαραλάμπους (Κουντόμπιακ 68′), Ντολεζάλ, Κοστόφσκι, Κυπριανού (Γκόρουπετς 56′), Χριστοφή, Ταράσοφς, Μαϊντεβατς (Μ. Ηλία 68′)

Ολυμπιακός :Μιχαήλ, Ψάλτης, Σάλι (Χάνι 90+3), Μάντζης (Κοστόφ 88′), Σαντάνα, Μανρίκε, Σαρφό (Χαραλάμπους 85′), Πεχλιβάνης (Κωνσταντινίδης 90+3), Ανδρέου, Σωτηρίου, Νάνι

Κίτρινες: Περατικός (32′), Κυπριανού (54′), Ταράσοφς (59′)/Σωτηρίου (21′), Μανρίκε (90+3)

Κόκκινες: /

Στις 17 Μαρτίου, θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2021 - 09:21

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.