«Directing A Film – Γνωρίζω τον Κυπριακό Κινηματογράφο»

Διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι από την Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου για νέες και νέους από 15 έως 18 ετών

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου (ΕΣΚ) διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι για νέους με τίτλο «Directing A Film – Γνωρίζω τον Κυπριακό Κινηματογράφο».

Το διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι με τίτλο ‘Directing A Film’ καλεί νέους και νέες 15 –18 χρονών να παρακολουθήσουν masterclasses από επαγγελματίες του χώρου στην Κύπρο και να μάθουν για τα διάφορα στάδια της παραγωγής ταινιών.

Από την ιστορική εξέλιξη του κινηματογράφου, στη συγγραφή σεναρίου, στην παραγωγή, την σκηνοθεσία, τη διεύθυνση φωτογραφίας, το σχεδιασμό ήχου, μοντάζ και την υποκριτική, οι παρουσιάσεις θα αγγίξουν όλες τις πτυχές της παραγωγής μιας ταινίας, δίνοντας την ευκαιρία στους επαγγελματίες να μοιραστούν τις γνώσεις τους και στα παιδιά να ενημερωθούν και να αγκαλιάσουν τον Κυπριακό κινηματογράφο.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται παρουσιάσεις, συζητήσεις και προβολή κυπριακών ταινιών μικρού μήκους. Σκοπός της δραστηριότητας είναι να αναπτύξουν τα παιδιά τη φαντασία, την αισθητική και τη δημιουργικότητα τους, αλλά και να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον κινηματογράφο.

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαρτίου, στο χώρο της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς ή μέσω email μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) και θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. *Παρακαλούμε όπως όλοι οι συμμετέχοντες φροντίσουν να έχουν απόδειξη από rapid-test με αρνητική ένδειξη που να ισχύει μία εβδομάδα.*

Θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας +357 22002268 ή στο

[email protected]

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2021 - 17:43

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.