Ως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν φτάσει στην ΕΕ 107 εκ. δόσεις εμβολίων

Στα 107 εκατομμύρια θα φτάσουν οι δόσεις εμβολίων που θα έχουν φτάσει στην ΕΕ ως το τέλος της εβδομάδας, ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναντ κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες. Όπως είπε, από αυτά τα 107 εκ. οι δόσεις της AstraZeneca πλησιάζουν πολύ τα 30 εκ.δόσεις - 29,7 για την ακρίβεια.

Ξεκαθάρισε ότι ο ΕΜΑ έχει εκδώσει θετική γνωμάτευση για το εμβόλιο της ΑΖ προ εβδομάδων σε σχέση με τα θρομβοεμβολικά περιστατικά , συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με τα κράτη μέλη και θα επικαροποιήσει τις συστάσεις του απόψε. Την ίδια ώρα, η Κομισιόν ξεκινά τη διαδικασία αναθεώρησης της γενικής φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ. Για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δημοσιεύσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη συνδυασμένη αξιολόγηση και το σχετικό οδικό χάρτη.

Η επόμενη φαρμακευτική στρατηγική της ΕΕ θα λάβει επίσης υπόψη τα διδάγματα από την πανδημία COVID-19, η οποία έχει καταδείξει με σαφήνεια πόσο κρίσιμο είναι να διασφαλιστεί η έγκαιρη πρόσβαση σε ασφαλή, υψηλής ποιότητας και προσιτά φάρμακα. Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά ότι η φαρμακευτική στρατηγική για την Ευρώπη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας ισχυρότερης Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία.

"Για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε ασφαλή, υψηλής ποιότητας και προσιτά φάρμακα, χρειαζόμαστε μια φαρμακευτική νομοθεσία που να είναι κατάλληλη για τον σημερινό κόσμο", είπε. "Αυτή είναι η ευκαιρία για όλους, πολίτες και ενδιαφερόμενα μέρη, να συμμετάσχουν σε αυτήν τη φιλόδοξη μεταρρύθμιση και να μας βοηθήσουν να αναμορφώσουμε και να ενισχύσουμε τη νομοθεσία μας".

Τους επόμενους μήνες, η Κομισιόν θα αξιολογήσει την ισχύουσα γενική φαρμακευτική νομοθεσία και θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις τυχόν αλλαγών που προορίζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που περιγράφονται στον οδικό χάρτη. Το επόμενο βήμα θα είναι μια δημόσια διαβούλευση, η οποία θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η Κομισιον στοχεύει να υποβάλει νομοθετική πρόταση για την αναθεώρηση της γενικής φαρμακευτικής νομοθεσίας έως το τέλος του 2022.

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαρτίου 2021 - 14:23

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Συμμετοχή Δένδια στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
19:58
Προεδρικές εκλογές στις 26 Μαΐου στη Συρία
19:40
Στην Κύπρο εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου για επιθεώρηση
19:30
Πήρε το ντέρμπι ο Απόλλωνας και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου
19:26
«Βαθιά ανησυχία» της ΕΕ για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι
19:07
ΗΠΑ: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για το εμβόλιο της Johnson&Johnson
18:53
Ελλάδα: 65 θάνατοι και 1829 νέα κρούσματα κορονοϊού
18:28
Μακρόν: Οι διεθνείς δυνάμεις θα πρέπει να χαράξουν "σαφείς κόκκινες γραμμές" με την Μόσχα
18:21
Γερμανία: Κοντά στον εντοπισμό δραστικής ουσίας που εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του κορονοϊού στο σώμα
17:44
Τα σημεία ελέγχου για rapid test τη Δευτέρα, 19 Απριλίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
17:34
Ισραήλ και Ελλάδα υπέγραψαν τη μεγαλύτερη ως σήμερα αμυντική συμφωνία
17:15
"Πρίγκιπας" στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος!!!!!
16:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand