Ως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν φτάσει στην ΕΕ 107 εκ. δόσεις εμβολίων

Στα 107 εκατομμύρια θα φτάσουν οι δόσεις εμβολίων που θα έχουν φτάσει στην ΕΕ ως το τέλος της εβδομάδας, ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναντ κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες. Όπως είπε, από αυτά τα 107 εκ. οι δόσεις της AstraZeneca πλησιάζουν πολύ τα 30 εκ.δόσεις - 29,7 για την ακρίβεια.

Ξεκαθάρισε ότι ο ΕΜΑ έχει εκδώσει θετική γνωμάτευση για το εμβόλιο της ΑΖ προ εβδομάδων σε σχέση με τα θρομβοεμβολικά περιστατικά , συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με τα κράτη μέλη και θα επικαροποιήσει τις συστάσεις του απόψε. Την ίδια ώρα, η Κομισιόν ξεκινά τη διαδικασία αναθεώρησης της γενικής φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ. Για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δημοσιεύσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη συνδυασμένη αξιολόγηση και το σχετικό οδικό χάρτη.

Η επόμενη φαρμακευτική στρατηγική της ΕΕ θα λάβει επίσης υπόψη τα διδάγματα από την πανδημία COVID-19, η οποία έχει καταδείξει με σαφήνεια πόσο κρίσιμο είναι να διασφαλιστεί η έγκαιρη πρόσβαση σε ασφαλή, υψηλής ποιότητας και προσιτά φάρμακα. Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά ότι η φαρμακευτική στρατηγική για την Ευρώπη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας ισχυρότερης Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία.

"Για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε ασφαλή, υψηλής ποιότητας και προσιτά φάρμακα, χρειαζόμαστε μια φαρμακευτική νομοθεσία που να είναι κατάλληλη για τον σημερινό κόσμο", είπε. "Αυτή είναι η ευκαιρία για όλους, πολίτες και ενδιαφερόμενα μέρη, να συμμετάσχουν σε αυτήν τη φιλόδοξη μεταρρύθμιση και να μας βοηθήσουν να αναμορφώσουμε και να ενισχύσουμε τη νομοθεσία μας".

Τους επόμενους μήνες, η Κομισιόν θα αξιολογήσει την ισχύουσα γενική φαρμακευτική νομοθεσία και θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις τυχόν αλλαγών που προορίζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που περιγράφονται στον οδικό χάρτη. Το επόμενο βήμα θα είναι μια δημόσια διαβούλευση, η οποία θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η Κομισιον στοχεύει να υποβάλει νομοθετική πρόταση για την αναθεώρηση της γενικής φαρμακευτικής νομοθεσίας έως το τέλος του 2022.

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαρτίου 2021 - 14:23

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.