Πέτρος Καραγιάννης: Περιορισμένης έκτασης χαλαρώσεις αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η Κυβέρνηση

Περιορισμένης έκτασης χαλαρώσεις αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η Κυβέρνηση, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Θα τεθούν σε ισχύ από την πρώτη Απριλίου έως τα μέσα του μήνα.

Μιλώντας στο Τρίτο, το μέλος επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής Πέτρος Καραγιάννης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αναλόγως των αποφάσεων της Κυβέρνησης για το επόμενο δεκαπενθήμερο, να υπάρξουν ανακοινώσεις και για το δεύτερο μισό του Απριλίου.

Δεδομένη είναι η επιστροφή των μαθητών γυμνασίων στις αίθουσες διδασκαλίας, ως επίσης και η επαναλειτουργία των δημοτικών στην επαρχία Λεμεσού, από την Παρασκευή 2 Απριλίου.  

Στον κατάλογο των χαλαρώσεων περιλαμβάνονται, επίσης, η αύξηση του αριθμού μαθητών με φυσική παρουσία στα φροντιστήρια, μικρή αύξηση ατόμων σε γυμναστήρια, αλλά και η επανέναρξη αγώνων ατομικών αθλημάτων.

Σε ό,τι αφορά τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις πολιτών, ο Πέτρος Καραγιάννης επιβεβαίωσε την εισήγηση των επιδημιολόγων για αύξηση των γραπτών μηνυμάτων στα τρία, κατά το Σαββατοκύριακο.  

Είπε, ακόμη, ότι λόγω του Πάσχα, η επιδημιολογική ομάδα έχει καταθέσει στην κυβέρνηση εισηγήσεις και για το θέμα του εκκλησιασμού.

Ο Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε την ίδια στιγμή, πως η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Τόνισε, ωστόσο, ότι τα δύο χιλιάδες-εκατό κρούσματα ανά εβδομάδα είναι αρκετά υψηλός αριθμός, και δεν υπάρχει περιθώριο για ανεύθυνες αποφάσεις.

Υπογράμμισε εκ νέου τη σημασία των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι ένας ασθενείς με κορονοϊό, κατά μέσο όρο μεταδίδει τον ιό σε τρία άτομα. Εξήγησε ότι εάν εμβολιαστεί το ένα τρίτο του πληθυσμού, η μετάδοση θα περιοριστεί στα δύο άτομα.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2021 - 08:15

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν
07:23
Στα 350.897 τα νέα περιστατικά COVID-19 παγκοσμίως, στους 5.748 οι θάνατοι
07:21
Διαψεύδει η Αθήνα ότι θα γίνει συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
07:18
AUKUS: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επιδιώκει εξομάλυνση με τη Γαλλία
07:05
Λιβύη: Δύο νεκροί σε σύγκρουση ελικοπτέρων των δυνάμεων του στρατάρχη Χάφταρ
07:02
Βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία: Ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς αναδείχθηκε νικητής στην τελευταία τηλεοπτική αντιπαράθεση
06:55
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή θα προσφωνήσει την 76η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
06:51
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον Ν. Χάρρις το Μετάλλιο του Μέγα Διοικητή του Τάγματος του Μακαρίου Γ’
06:50
19 Σεπτεμβρίου
Βουλευτικές εκλογές: Η Ενιαία Ρωσία προηγείται με ποσοστό 38,57%, στη δεύτερη θέση το Κομμουνιστικό Κόμμα με 25,17%
21:27
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν
20:48
Οκτώ τετραγωνικά χιλιόμετρα κατέκαψε η πυρκαγιά σε Γιόλου – Μηλιού και Σίμου- Δρύμου
20:28
Λάβα και στάχτες εκλύονται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στη Λα Πάλμα
19:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand