Rapid tests με κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε σχολεία από αύριο 4 Μαρτίου

Μετά από ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, 27 κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα διενεργούν από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, αντιγονικά τεστ επιτόπου σε σχολεία σε όλες τις Επαρχίες. Ο εβδομαδιαίος έλεγχος για εκπαιδευτικούς/προσωπικό σχολείων είναι υποχρεωτικός, ενώ ο εβδομαδιαίος έλεγχος για μαθητές/μαθήτριες 12 ετών και άνω, θα γίνεται με συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στόχος είναι η διευκόλυνση, στο μέτρο του δυνατού, των εκπαιδευτικών και των μαθητών και διευκρινίζεται ότι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μπορούν παράλληλα να εξυπηρετούνται και στα διάφορα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν καθημερινά παγκύπρια.

Συγκεκριμένα, οι κινητές μονάδες θα διενεργούν rapid test στο προσωπικό και τους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών στις 4 και 5 Μαρτίου (Πέμπτη-Παρασκευή), ενώ οι δειγματοληψίες θα επαναληφθούν την περίοδο 10-12 Μαρτίου (Τετάρτη-Παρασκευή). Την εβδομάδα 15-19 Μαρτίου, στους ελέγχους θα ενταχθούν και τα Γυμνάσια. Το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί έχει δοθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας για ενημέρωση των σχολείων.

Πέραν των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού των σχολείων, που, σύμφωνα με τις οδηγίες, οφείλουν να υποβάλλονται εβδομαδιαία σε τεστ, καλούνται οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες των μαθητών ηλικίας 12 ετών και άνω να δίνουν τη συγκατάθεσή τους ώστε να υποβάλλονται σε τεστ και τα παιδιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τον τακτικό έλεγχο των εργαζόμενων στις σχολικές μονάδες, αλλά και των μαθητών, εντατικοποιείται ο έλεγχος εντός των σχολείων και περιορίζεται η πιθανότητα δημιουργίας συρροών κρουσμάτων και, κατά συνέπεια του ενδεχόμενου διασποράς του ιού, καθιστώντας τα σχολεία ασφαλέστερα τόσο για τους εργαζόμενους σε αυτά όσο και για τους μαθητές.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Μαρτίου 2021 - 10:28

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.