Κέρδη μετά από φόρους ύψους €40,1 εκ., ανακοίνωσε για το 2020 η Eurobank Cyprus

Κέρδη μετά από φόρους ύψους €40,1 εκατομμυρίων και περαιτέρω ενίσχυση οικονομικών δεικτών, ανακοίνωσε για το 2020, η Eurobank Cyprus.

Επιπλέον, η Eurobank Cyprus ανακοίνωσε ότι διαθέτει ισχυρή τόσο κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχεται στο 26,2%, όσο και ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €5.484 εκ. και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 33%.

Αναφέρει επίσης ότι διαθέτει πολύ καλή ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου, με τον  δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 3,2%, ενώ η αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, είχε ως αποτέλεσμα ο δείκτης Κόστους προς Έσοδα να είναι στο 37%.

H Eurobank Κύπρου αναφέρει επίσης ότι είναι έτοιμη να στηρίξει και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη που αναμένεται το 2021, παρά τις προκλήσεις που παρουσιάζονται με τις επιπτώσεις  της  πανδημίας  Covid-19  στην  παγκόσμια  οικονομία  αλλά  και  στην  κοινωνία και στις επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Η τράπεζα αναφέρει ότι «με όπλα την ισχυρή της κεφαλαιακή επάρκεια, την σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα και την επαναλαμβανόμενη κερδοφορία της, είναι δίπλα στους πελάτες της και συνεχίζει να τους στηρίζει με προσαρμοσμένα προγράμματα χρηματοδότησης και προϊόντα, αλλά και συμμετέχοντας σε όλα τα κυβερνητικά σχέδια στήριξης».

Τέλος, σημειώνει πως συνεχίζει να βρίσκεται σε μια πορεία τεχνολογικής αναβάθμισης για τη  μετεξέλιξη  της σε έναν σύγχρονο  πελατοκεντρικό οργανισμό που προσφέρει  καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαρτίου 2021 - 13:23

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ
05:45
18 Απριλίου
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.