Δημοσκόπηση ΡΙΚ (δείτε όλη τη δημοσκόπηση σε μορφή pdf)

Στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών στις βουλευτικές ο ΔΗΣΥ.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός φέρεται να κατατάσσεται στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, με βάση τη μεγάλη δημοσκόπηση που παρουσίασε χθες το βράδυ το ΡΙΚ.

Ο ΔΗΣΥ φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 19%.Δεύτερο φέρεται να κατατάσσεται το ΑΚΕΛ με ποσοστό 17%.Ακολουθούν το  ΔΗΚΟ με 10,5%, οι Οικολόγοι με 6%, οι Κυνηγοί-Ανεξάρτητοι με 5%, το ΕΛΑΜ με 4,5%, η ΕΔΕΚ-Συμμαχία Πολιτών με 4%, η Δημοκρατική Παράταξη με 3% και η Αλληλεγγύη με 1,5%.

Το 2,5 % απάντησε ότι θα ψηφίσει κάποιο άλλο, το 2% ότι θα ρίξει λευκό ή άκυρο, το 7,5% ότι είναι αναποφάσιστο και το 15,5% ότι θα απέχει.

Ποσοστό 2% δεν απάντησε.

Σε ό,τι αφορά τη συσπείρωση των κομμάτων, σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2016, με βάση τη δημοσκόπηση, ο ΔΗΣΥ είναι στο 66%, το ΑΚΕΛ στο 69%, το ΔΗΚΟ στο 56%, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ στο 46%, η Αλληλεγγύη στο 23%, οι Οικολόγοι στο 60% και το ΕΛΑΜ στο 70%.

Πενηντα-επτά τοις εκατόν των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει θετική γνώμη για τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, 47% για την Ελένη Θεοχάρους,  32 % για τον Αβέρωφ Νεοφύτου,  29% για τον Νικόλα Παπαδόπουλο, επίσης 29% για τον Μάριο Καρογιάν, 27% για τον Μαρίνο Σιζόπουλο, 26% για τον Αντρο Κυπριανού και 19% για τον Χρίστο Χρίστου.

Σε ό,τι αφορά το πόσο ικανοποιημένοι είναι από το τρόπο με τον οποίο έχει ασκήσει τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 66% απάντησαν ότι είναι δυσαρεστημένοι.

Συντάκτης :Eυα Αργυρού

Πατήστε πιο κάτω για να δείτε σε μορφή Pdf ολόκληρη την δημοσκόπηση.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2021 - 10:08

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.