Οι 27 προειδοποιούν ότι οι περιορισμοί στα μη απαραίτητα ταξίδια πρέπει να διατηρηθούν στο προσχέδιο της δήλωσης

Οι 27 προειδοποιούν ότι οι περιορισμοί στα μη απαραίτητα ταξίδια πρέπει να διατηρηθούν λόγω της σοβαρής επιδημιολογικής κατάστασης, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζουμε τη σημασία της διαφάνειας καθώς και της χρήσης των αδειών εξαγωγής εμβολίων και ζητούν αύξηση της παραγωγής τους και τήρησης των συμφωνηθέντων από τις εταιρείες, σύμφωνα με προσχέδιο της δήλωσης των 27. Επιπλέον δίνουν την εντολή στο Συμβούλιο να προωθήσει νομοθετικό και τεχνικό έργο για τα διαλειτουργικά ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19, βάσει της πρότασης της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, το προσχέδιο της δήλωσης των 27 για την πανδημία το οποίο είδε το PIK αναφέρει μέχρι τώρα τα εξής:

"Η επιτάχυνση της παραγωγής, της παράδοσης και της χρήσης εμβολίων παραμένει απαραίτητη και επείγουσα για να ξεπεραστεί η κρίση. Οι προσπάθειες προς το σκοπό αυτό πρέπει να ενταθούν περαιτέρω".

"Υπογραμμίζουμε τη σημασία της διαφάνειας καθώς και της χρήσης των αδειών εξαγωγής. Επαναβεβαιώνουμε ότι οι εταιρείες πρέπει να διασφαλίσουν την προβλεψιμότητα της παραγωγής εμβολίων τους και να τηρούν τις συμβατικές προθεσμίες παράδοσης", τονίζουν οι 27.

Επιπλέον προειδοποιούν ότι "η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σοβαρή, επίσης υπό το φως των προκλήσεων που θέτουν οι μεταλλάξεις".

"Επομένως, πρέπει να τηρηθούν προς το παρόν περιορισμοί, μεταξύ άλλων όσον αφορά τα μη απαραίτητα ταξίδια, λαμβάνοντας υπόψη την ειδική κατάσταση των διασυνοριακών κοινοτήτων, ενώ η απρόσκοπτη ροή αγαθών και υπηρεσιών εντός της ενιαίας αγοράς πρέπει να συνεχίσει να διασφαλίζεται, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των Green Lanes", αναφέρουν οι ηγέτες.

"Ωστόσο", σημειώνουν, "οι προετοιμασίες πρέπει να ξεκινήσουν από μια κοινή προσέγγιση για τη σταδιακή άρση των περιορισμών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι προσπάθειες συντονίζονται όταν η επιδημιολογική κατάσταση επιτρέπει τη χαλάρωση των τρεχόντων μέτρων".

"Το νομοθετικό και τεχνικό έργο για τα διαλειτουργικά ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19, βάσει της πρότασης της Κομισιόν, πρέπει να προωθηθεί επειγόντως", καταγράφουν οι 27.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να ενισχύει την παγκόσμια αντίδρασή της στην πανδημία. Οι εργασίες για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ανταλλαγής εμβολίων πρέπει να προωθηθούν γρήγορα προκειμένου να συμπληρωθεί και να υποστηριχθεί ο ηγετικός ρόλος της COVAX στη διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης και της χρήσης εμβολίων", καταλήγουν.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαρτίου 2021 - 16:30

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.