Οι 27 προειδοποιούν ότι οι περιορισμοί στα μη απαραίτητα ταξίδια πρέπει να διατηρηθούν στο προσχέδιο της δήλωσης

Οι 27 προειδοποιούν ότι οι περιορισμοί στα μη απαραίτητα ταξίδια πρέπει να διατηρηθούν λόγω της σοβαρής επιδημιολογικής κατάστασης, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζουμε τη σημασία της διαφάνειας καθώς και της χρήσης των αδειών εξαγωγής εμβολίων και ζητούν αύξηση της παραγωγής τους και τήρησης των συμφωνηθέντων από τις εταιρείες, σύμφωνα με προσχέδιο της δήλωσης των 27. Επιπλέον δίνουν την εντολή στο Συμβούλιο να προωθήσει νομοθετικό και τεχνικό έργο για τα διαλειτουργικά ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19, βάσει της πρότασης της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, το προσχέδιο της δήλωσης των 27 για την πανδημία το οποίο είδε το PIK αναφέρει μέχρι τώρα τα εξής:

"Η επιτάχυνση της παραγωγής, της παράδοσης και της χρήσης εμβολίων παραμένει απαραίτητη και επείγουσα για να ξεπεραστεί η κρίση. Οι προσπάθειες προς το σκοπό αυτό πρέπει να ενταθούν περαιτέρω".

"Υπογραμμίζουμε τη σημασία της διαφάνειας καθώς και της χρήσης των αδειών εξαγωγής. Επαναβεβαιώνουμε ότι οι εταιρείες πρέπει να διασφαλίσουν την προβλεψιμότητα της παραγωγής εμβολίων τους και να τηρούν τις συμβατικές προθεσμίες παράδοσης", τονίζουν οι 27.

Επιπλέον προειδοποιούν ότι "η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σοβαρή, επίσης υπό το φως των προκλήσεων που θέτουν οι μεταλλάξεις".

"Επομένως, πρέπει να τηρηθούν προς το παρόν περιορισμοί, μεταξύ άλλων όσον αφορά τα μη απαραίτητα ταξίδια, λαμβάνοντας υπόψη την ειδική κατάσταση των διασυνοριακών κοινοτήτων, ενώ η απρόσκοπτη ροή αγαθών και υπηρεσιών εντός της ενιαίας αγοράς πρέπει να συνεχίσει να διασφαλίζεται, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των Green Lanes", αναφέρουν οι ηγέτες.

"Ωστόσο", σημειώνουν, "οι προετοιμασίες πρέπει να ξεκινήσουν από μια κοινή προσέγγιση για τη σταδιακή άρση των περιορισμών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι προσπάθειες συντονίζονται όταν η επιδημιολογική κατάσταση επιτρέπει τη χαλάρωση των τρεχόντων μέτρων".

"Το νομοθετικό και τεχνικό έργο για τα διαλειτουργικά ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19, βάσει της πρότασης της Κομισιόν, πρέπει να προωθηθεί επειγόντως", καταγράφουν οι 27.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να ενισχύει την παγκόσμια αντίδρασή της στην πανδημία. Οι εργασίες για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ανταλλαγής εμβολίων πρέπει να προωθηθούν γρήγορα προκειμένου να συμπληρωθεί και να υποστηριχθεί ο ηγετικός ρόλος της COVAX στη διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης και της χρήσης εμβολίων", καταλήγουν.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαρτίου 2021 - 16:30

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
Οι βροχές του τελευταίου 24ωρου εκτίναξαν την ποσότητα βροχόπτωσης στο 144% της κανονικής για το Σεπτέμβριο
16:15
Η εκπομπή «Προκλήσεις» επιστρέφει τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου σε νέα ώρα μετάδοσης
15:48
Μικρή μείωση διασποράς του κορωνοϊού στην Αγγλία, σύμφωνα με δειγματοληψίες
15:37
Η Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες εντόπισε προβλήματα σε δηλώσεις Βουλευτών, νέα συνεδρία στις 23/9
15:27
Ετήσια αύξηση 14,4% τιμών κατασκευαστικών υλικών τον Αύγουστο
15:25
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 18 Σεπτεμβρίου 2021
15:14
Η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Πρέσβη της Σερβίας
15:03
Πολλά τα πλεονεκτήματα της μεθόδου που ακοθουλείται για έργα, λέει το Υπ. Μεταφορών
14:37
Τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού και θέματα ευάλωτων προσώπων, συζήτησαν ΥΠΕΡΓ και Σιζόπουλος
14:21
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής Compak Sporting
13:32
Αβέρωφ Νεοφύτου:Να φτιάξουμε την Κύπρο της ποιότητας
13:20
Τα αντισταθμιστικά μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Ενέργειας για την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος (Βίντεο)
12:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand