Αυτή την Εθνική θέλουμε

Ενθαρρυντικά μηνύματα έστειλε η Εθνική Κύπρου στην πρεμιέρα των ομίλων της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αναδείχτηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα στο ΓΣΠ με την Σλοβακία, στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο.

Ομάδα με αγωνιστική ταυτότητα και πλάνο. Παίκτες με πειθαρχία, πάθος και ξεκάθαρους ρόλους. Η Εθνική Κύπρου, μετά από πάρα πολύ καιρό, παρουσίασε αυτό που θέλουν να βλέπουν οι Κύπριοι φίλαθλοι. Μία ομάδα που θα παλεύει, θα τα δίνει όλα, ανεξαρτήτως αντιπάλου και αποτελέσματος. Χθες απέναντι στην Σλοβακία, στην πρεμιέρα του όγδοου ομίλου της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου, κανείς δεν υστέρησε. Η Εθνική Κύπρου έδειξε ότι άφησε πίσω της την αποτυχημένη πορεία της στο πρόσφατο πρωτάθλημα Εθνών. Ο Νίκος Κωστένογλου, στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα, κατάφερε να φέρει άλλο αέρα και να δώσει στους διεθνείς μας τα απαραίτητα κίνητρα.

Ο Κούσουλος, ο Λαϊφης και ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου στο ντεμπούτο του, δημιούργησαν μία γρανιτένια άμυνα, η οποία ανησύχησε μόνο στο 14ο λεπτό, με τον Δημητρίου να λέει όχι στον Ρουσνάκ.

Στην επανάληψη η Σλοβακία παρά τις προσπάθειες και τις αλλαγές, δεν μπορούσε να γίνει απειλητική. Την ίδια ώρα η είσοδο των Κυριάκου και Λοϊζου έδωσε επιθετική ώθηση Εθνική μας, η οποία σε τέσσερις περιπτώσεις πλησίασε το γκολ, μία με τον Αρτυματά και τρεις με τον Πίττα. Εκεί όμως μίλησε η κλάση του τερματοφύλακα της Νιουκάστλ Ντουμπράβκα.

Με λίγη τύχη, η Εθνική μας θα μπορούσε χθες να πάρει τη νίκη. Πλέον αυτό που καλούνται να κάνουν τόσο οι διεθνείς μας, όσο και ο Νίκος Κωστένογλου, είναι να δείξουν συνέχεια και συνέπεια, γεγονός που τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η αχίλλειος πτέρνα μας. Το εμπόδιο που ακολουθεί, είναι ακόμα πιο υψηλό, μεθαύριο με την Κροατία εκτός έδρας. Αν οι διεθνείς μας παρουσιάσουν το ίδιο πνεύμα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, οφείλουμε να τους στηρίξουμε.

Συντάκτης: Γιώγος Σωκράτους

Επιμέλεια: Γιώργος Τρίκος

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαρτίου 2021 - 13:26

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.