Τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν Α. Νεοφύτου - Ι. Κασουλίδης

Την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό, ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών, με στόχο μια επανενωμένη Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου, είχε το πρωί συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ με τον τέως Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό. Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο ΔΗΣΥ ιδρύθηκε ως η πολιτική δύναμη πρόταξης του πατριωτικού ρεαλισμού για να απαλλαγούμε από την κατοχή. «Αυτό ήταν το κυρίαρχο για την ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Θέλω να το μοιραστώ και μαζί σου, έντιμα και ειλικρινά. Θα υπηρετήσω τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Με πρόταξη τον πατριωτικό ρεαλισμό να σπάσουμε τα αδιέξοδα, να απαλλαχτούμε από την κατοχή και να επανενώσουμε την μοιρασμένη μας πατρίδα», ανέφερε. Πρόσθεσε πως «σ’ αυτή την προσπάθεια είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με οποιανδήποτε πολιτικό αρχηγό ανεξάρτητα των ιδεολογικών διαφορών γιατί μας ενώνει ο κοινός στόχος για μια επανενωμένη Κύπρο».
Σημείωσε ακόμη πως «ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η έκφραση της κεντροδεξιάς, η έκφραση της μετριοπάθειας, της μεσαίας τάξης, της ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας και της κυπριακής οικονομίας».
«Λάθη κάναμε, λέμε το συγνώμη μας προς τον λαό, την κοινωνία αλλά και προς τους υποστηρικτές του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αναγνωρίζοντας τα λάθη μας, προσπαθώντας να τα διορθώσουμε πρέπει να δημιουργήσουμε το όραμα και την ελπίδα για καλύτερες μέρες στον τόπο μας και για εμάς οι καλύτερες μέρες περνούν μέσα και από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως συνεχάρη τον κ. Νεοφύτου «για όλες τις κινήσεις που κάνει για να προωθηθεί η λύση του Κυπριακού και ιδιαίτερα τη συνάντηση που είχε με τον κ. Άντρο Κυπριανού Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ». Σημείωσε πως «περνούμε δύσκολες εποχές μέσα στο εσωτερικό μέτωπο. Υπάρχει θυμός και πικρία ανάμεσα στην κοινωνία. Απ’ αυτή την κατάσταση δεν μένουν ανεπηρέαστοι και παραδοσιακοί ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Συναγερμού», πρόσθεσε.
«Πρέπει, όμως, ο θυμός αυτός να επηρεάσει τον σκοπό για τον οποίο υπάρχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως «εκείνο που λέει σήμερα η Διακήρυξη Αρχών από  της ιδρύσεως του που είναι επίκαιρη ακόμα και σήμερα, δηλαδή η συμβολή στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και η δράση του στα πλαίσια του κεντροδεξιού χώρου, εις τα του τόπου».
«Εάν ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι αδύνατος, η συμβολή του για το Κυπριακό, η συμβολή του για την οικονομία, για την πανδημία θα είναι μειωμένη. Αυτό πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα σε ποιο δίλημμα βρίσκονται και ποια επιλογή πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Συναγερμού», επεσήμανε.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαρτίου 2021 - 13:33

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Επαφές Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη
18:55
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
18:15
Η Κύπρος «κλείδωσε» το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη των βετεράνων
17:55
Με ήττα αποχαιρέτησε ο ΑΠΟΕΛ το EHF European Cup
17:53
Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αρχίζει τις επαφές και ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
17:38
Ρωσία: Οι κάλπες άρχισαν να κλείνουν στην τελευταία ημέρα των βουλευτικών εκλογών
17:23
Ο νέος Δήμαρχος του Γιοχάνεσμπουργκ σκοτώθηκε σε τροχαίο
16:08
Εκτός ελέγχου η φωτιά σε περιοχή της Σίμου, κλήθηκε προσωπικό εκτός υπηρεσίας
15:47
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν κάνει έκκληση για περισσότερη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα
15:45
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 20 Σεπτεμβρίου 2021
15:40
Σύλληψη τριών ατόμων για υπόθεση εικονικών γάμων
14:44
Σύντομα διαβούλευση ΥΠΟΙΚ για 780 μη βιώσιμους δανειολήπτες, €30 εκ. το κρατικό κόστος σε βάθος χρόνου
14:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand