Πρόεδρος ΠΑΣΥΔΙΞΕ Αμμοχώστου: Έτοιμα να ανοίξουν τα ξενοδοχεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Έτοιμα να ανοίξουν είναι τα ξενοδοχεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ανέφερε σήμερα ο Χρήστος Αγγελίδης, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ), προσθέτοντας πως πρέπει άμεσα να εμβολιαστεί ο κόσμος, που εργάζεται στην πρώτη γραμμή της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο κ. Αγγελίδης μιλούσε στην Αγία Νάπα ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το ΕΒΕΑ, στην παρουσία του Αντιπροέδρου του ΚΕΒΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που προκύπτουν σχετικά με τον τουρισμό και την πανδημία του κορονοϊού.

Πρόσθεσε ότι στόχος της σημερινής συνάντησης είναι μέσω του ΕΒΕ Αμμοχώστου, να μεταφερθούν στο ΚΕΒΕ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον τουριστικό κλάδο η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. «Στόχος μας είναι να τεθούν όλα τα σοβαρά και επείγοντα θέματα, ούτως ώστε να αποκρυσταλλώσουμε μια καθαρή εικόνα και με μία στρατηγική, μέσω του ΚΕΒΕ, να μεταφέρουμε σε όλα τα Σώματα και Υπουργεία του κράτους προκειμένου να παρέμβουμε για να βοηθηθεί η επαρχία μας, η οποία έχει κτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία», σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αγγελίδης είπε πως «πρωταρχικό αίτημα του ΕΒΕΑ είναι ο άμεσος εμβολιασμός των ατόμων που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, όταν και εφόσον ανοίξουν οι τουριστικές επιχειρήσεις. Αυτό πρέπει να γίνει για να μην κινδυνεύσουν οι επιχειρήσεις και η τουριστική Κύπρος». Ανέφερε πως «ο εμβολιασμός των ανθρώπων αυτών είναι για προστασία των ιδίων και των οικογενειών τους αλλά και της οικονομίας».

Σε περίπτωση, συνέχισε, «που εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή της τουριστικής βιομηχανίας νοσήσουν με κορονοϊό και χρειαστεί να κλείσουν ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις, θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για όλη την τουριστική Κύπρο». Γι’ αυτό πρέπει να προστατεύσουμε την εικόνα και την οικονομία του τόπου μας, είπε και ξεκαθάρισε πως «δεν θέλουμε να στερήσουμε από άλλες ομάδες του πληθυσμού τον εμβολιασμό, αλλά αυτό είναι πρωταρχικό για την οικονομική μας ανάκαμψη».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Αγγελίδης χαρακτήρισε «υπερβολικά τα πρόστιμα ύψους 5 χιλιάδων στερλινών, που ανακοίνωσε πρόσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο ότι θα επιβληθούν, σε όσους Βρετανούς επιδιώξουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό χωρίς σοβαρό λόγο, όπως εργασία ή σπουδές μέχρι τις 17 Μαΐου. Ωστόσο η κάθε χώρα προσπαθεί στα δικά της μέτρα να προστατεύσει τον δικό της πληθυσμό».

Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία, συνέχισε, «είναι εμείς να είμαστε έτοιμοι, οργανωμένοι, να αρχίσουν οι διαφημιστικές καμπάνιες, να συνεργαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο με τις αεροπορικές εταιρείες και τους τουριστικούς πράκτορες και να ευελπιστούμε σε κάτι καλό. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η δική μας πιστή τήρηση των κανόνων υγείας, υγιεινής και ασφάλειας γιατί εκείνο που, ειρήσθω εν παρόδω, θα πουλήσουμε στον παγκόσμιο τουρισμό είναι η καλή μας επιδημιολογική εικόνα, αφού χωρίς αυτήν όλα θα είναι ανέφικτα».

Ανέφερε ακόμα ότι «προτρέπουμε και παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες και συμπατριώτες μας να είναι προσεκτικοί και να λάβουν σοβαρά το θέμα της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας, για προστασία τόσο των ιδίων όσο και της οικονομίας της Κύπρου».

Ερωτηθείς για τον εγχώριο τουρισμό και αν θα επιτραπεί στους Κύπριους να κάνουν διακοπές σε ξενοδοχεία, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «αυτό ζητούμε επιτακτικά εδώ και τώρα» και διερωτήθηκε «γιατί να μην μπορούν τα ξενοδοχεία να ανοίξουν ακόμα και με τη διενέργεια rapid test, ούτως ώστε να μπορούν οι συμπατριώτες μας ελεύθερα να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τις διακοπές τους. Τα ξενοδοχεία τηρούν ευλαβικά τους κανόνες, υγείας, υγιεινής και ασφάλειας».

Σε ερώτηση αναφορικά με την επαναλειτουργία ξενοδοχείων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου απάντησε πως «από τις συναντήσεις που γίνονται κατά καιρούς, φαίνεται πως είναι όλα τα ξενοδοχεία είναι έτοιμα να λειτουργήσουν τουλάχιστον από πρακτικής και συναισθηματικής άποψης. Απομένει και το τυπικό και νομικό κομμάτι, πότε δηλαδή θα επιτραπούν τα ταξίδια».

Ευελπιστούμε, συνέχισε «ότι από τον Μάιο και μετά θα ανακάμψουν τα πράγματα, ο κόσμος εντός και εκτός Κύπρου θα εμβολιαστεί για να απελευθερωθούν τα διεθνή ταξίδια και όλος ο πλανήτης να ζήσει καλύτερες μέρες, μεταξύ αυτών και η Κύπρος».

Όσον αφορά την κατηγοριοποίηση των χωρών, ο Χρίστος Αγγελίδης είπε πως οι ανακοινώσεις των αρμοδίων Υπουργείων για το συγκεκριμένο ζήτημα «συσχετίζονται με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής αρμόδιας Επιτροπής. Εκείνο όμως που είναι σημαντικό για μας είναι πως, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, σε οποιαδήποτε κατηγορία θα μπουν οι διάφορες χώρες, θα μπορεί ο κόσμος να επισκεφθεί την Κύπρο, έχοντας το εμβόλιο ή κατέχοντας αρνητικό τεστ κορονοϊού». Τέλος, είπε πως «η φετινή κατηγοριοποίηση δεν θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα και αυτό είναι κάτι που μας ευχαριστεί πολύ».

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαρτίου 2021 - 16:03

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
Οι ορισμοί των διαιτητών για την 3η αγωνιστική - Ο Λούκας Σωτηρίου στο Απόλλων-ΑΠΟΕΛ
18:26
Κύπρος και Ελλάδα θα ζητήσουν τη διοργάνωση ομίλου στο Εurobasket 2025
18:17
Με άνοδο έκλεισε την Παρασκευή το ΧΑΚ
18:16
Χαμηλή η αύξηση της παραγωγής στον κατασκευαστικό τομέα στην Ευρώπη
17:58
Τον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου επιθεώρησε ο Ερντογάν
17:38
ΠτΔ - EUMED 9: θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω και για το κυπριακό
16:46
Ντ. Σασόλι για κλιματική αλλαγή: Δεν έχουμε πλέον χρόνο για χάσιμο
16:41
Οι βροχές του τελευταίου 24ωρου εκτίναξαν την ποσότητα βροχόπτωσης στο 144% της κανονικής για το Σεπτέμβριο
16:15
Η εκπομπή «Προκλήσεις» επιστρέφει τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου σε νέα ώρα μετάδοσης
15:48
Μικρή μείωση διασποράς του κορωνοϊού στην Αγγλία, σύμφωνα με δειγματοληψίες
15:37
Η Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες εντόπισε προβλήματα σε δηλώσεις Βουλευτών, νέα συνεδρία στις 23/9
15:27
Ετήσια αύξηση 14,4% τιμών κατασκευαστικών υλικών τον Αύγουστο
15:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand