Ερντογάν: Θέσαμε υπό εγγύηση τα δικαιώματά μας στους φυσικούς πόρους της Μεσογείου

Με τη συμφωνία με τη Λιβύη θέσαμε υπό εγγύηση τα δικαιώματά τόσο του τουρκικού λαού όσο και του Λιβυκού στους φυσικούς πόρους της Μεσογείου, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ισχυρίστηκε ότι με στη στήριξη που έδωσαν στη Λιβύη απογοήτευσαν τους κύκλους που έχουν κακές προθέσεις για την Τουρκία. 

Σε ομιλία του στο 7ο Έκτακτο Συνέδριο του Κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε σημαντικό άνοιγμα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησής του τη συμφωνία για τη θαλάσσια δικαιοδοσία με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης όπως είπε. “Με αυτή τη συμφωνία θέσαμε υπό εγγύηση τα δικαιώματα τόσο του τουρκικού λαού όσο και του Λιβυκού στους φυσικούς πόρους της Μεσογείου. Χαλάσαμε ένα ένα τα εργαλεία που στήθηκαν για να αποκλείσουν τη χώρα μας από τη Λιβύη και τη Μεσόγειο. Με τη στήριξη που δώσαμε στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης απογοητεύσαμε τους κύκλους που έχουν κακές προθέσεις γι αυτή τη χώρα. Χάρη στη στήριξη που παρέχει σήμερα η Τουρκία, η Λιβύη μπορεί ξανά να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία και να προχωρεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους Λίβυους αδελφούς μας και την προσεχή περίοδο”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Για τη συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “συνεχίζεται η κατασκευή του Άκκουγιου που θα κάνει την Τουρκία ανάμεσα στις λίγες χώρες που παράγουν πυρηνική ηλεκτρική ενέργεια’, προσθέτοντας ότι “πρώτα ο Αλλάχ θα λειτουργήσει ο πρώτος αντιδραστήρας το 2023”.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο Τούρκος Πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους Τούρκους πολίτες να καταθέσουν το συνάλλαγμά και το χρυσό που έχουν στα σπίτια τους σε διάφορα χρηματοδοτικά μέσα για να ενισχύσουν την οικονομία. “Υπενθυμίζω στους επιχειρηματίες μας ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου μπορούν να φέρουν τους πόρους που έχουν στο εξωτερικό τους στην χώρα μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζοντας ότι οι διακυμάνσεις που παρατηρούνται στην αγορά τις τελευταίες μέρες δεν αντικατοπτρίζουν τη πραγματική δυναμικής της οικονομίας της Τουρκίας. 

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαρτίου 2021 - 13:53

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.