A.Kυπριανού:Οι δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη έχουν προκαλέσει σύγχυση

Οι δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για το Κυπριακό προκαλούν σύγχυση, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με τους εκτελεστικούς διευθυντές των κρατικών νοσηλευτηρίων, ο κ. Κυπριανού κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στο θέμα της πολιτικής ισότητας ότι δεν γίνεται κάποιοι να τον καλούν να αποδεχθεί κάτι που έχει ήδη δεχθεί, σημείωσε πως «δεν ξέρω σε ποιον απαντά σε αυτό το ζήτημα, αν απαντά στον κ. Νεοφύτου ας τα βρουν μεταξύ τους».

Εκείνο το οποίο εμείς θα πούμε, συνέχισε, είναι ότι οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη έχουν προκαλέσει σύγχυση - «όταν λέει στους Τουρκοκύπριους ότι δεν δέχεται την σύγκλιση που υπάρχει για μια θετική ψήφο στο Υπουργικό Συμβούλιο παρά μόνο για τα ζητήματα τα οποία τους ενδιαφέρουν. Κι όταν τους λέει την ίδια στιγμή ότι το θέμα του φυσικού αερίου δεν είναι θέμα που τους αφορά, νομίζω ότι δικαιολογημένα έχει αντίδραση από όλους γιατί κατανοούν ότι είναι κοροϊδία αυτό το πράγμα».

Σε ότι αφορά το θέμα της παρουσίας Τζιωνή στην διαπραγματευτική ομάδα, ο κ. Κυπριανού είπε πως «είναι θέμα καθαρά της απόφασης του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει ποιους ανθρώπους θέλει να τον συμβουλεύουν. Από εκεί και πέρα ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να τον κρίνει ως προς τις επιλογές που κάνει».

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως τα όσα έχει αναφέρει χθες στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής- αντιφασιστικής εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Λευκωσία, επιμένει ότι ισχύουν με τον πιο έντονο τρόπο.

Με την έννοια, εξήγησε, ότι η Κυβέρνηση σε αυτό το σημαντικό ζήτημα δεν έχει προβληματιστεί για το πώς θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και καταφεύγει σε ενέργειες, οι οποίες πέραν του γεγονότος ότι δεν αντιμετωπίζουν την ουσία των προβλημάτων, την ίδια στιγμή προκαλούν άλλους συνειρμούς και άλλα προβλήματα.

«Χρειάζεται επιτήρηση της πράσινης γραμμής για να μην περνούν ανεξέλεγκτα οι οποιοιδήποτε στις ελεύθερες περιοχές. Αυτή η επιτήρηση θα μπορούσε να γίνει με τεχνολογικά μέσα, με άλλους τρόπους. Η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση των φυλακίων, τα οποία υπήρχαν και δεν μερίμνησε να εισαγάγει τεχνολογικούς τρόπους επιτήρησης της πράσινης γραμμής. Και προχωρεί μονομερώς να βάζει συρματοπλέγματα, τα οποία από την μια δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το πρόβλημα και από την άλλη προκαλούν συνειρμούς», πρόσθεσε.

Με αποτέλεσμα, συνέχισε, κάποιοι να θεωρούν ότι θέλει να παγιώσει την οριστική διχοτόμηση του νησιού και μάλιστα μεταφέροντας τα σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας ακόμα πιο νότια.

Ανέφερε ότι επί προηγούμενης κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια είχε συντμηθεί ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων ασύλου σε πάρα πολύ μικρό αριθμό μηνών.

«Κατάφερε η κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού να αυξήσει τον χρόνο εξέτασης των αιτήσεων ασύλου σε ανησυχητικό βαθμό με αποτέλεσμα από ένα αριθμό εκατοντάδων αιτήσεων που είχαμε να εκκρεμούν αυτή την στιγμή και να έχουμε επιστρέψει στις πάρα πολλές χιλιάδες. Κι εδώ χρειάζεται ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων ώστε να συντμηθεί ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων ασύλου», σημείωσε.

Δεν δεχόμαστε την θέση, είπε, ότι η κυβέρνηση επειδή ανησυχεί για την καθαρότητα των Κυπρίων επιβάλλει αυτούς τους περιορισμούς. «Αν ανησυχούσε για την καθαρότητα των Κυπρίων δεν θα παραχωρούσε με ταχύτητες εξπρές 6,5 χιλιάδες διαβατήρια σε αλλοδαπούς οι οποίοι δεν ξέρουν καν πού βρίσκεται η Κύπρος».

Κληθείς να σχολιάσει αν πρόκειται για θέμα ακροατηρίου, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι «σίγουρα είναι θέμα ακροατηρίου, είναι αντιδημοφιλές αυτό το ζήτημα στην κοινή γνώμη γι αυτό δεν πρέπει να μας λένε εμάς ότι το αναδεικνύουμε για να κερδίσουμε στήριξη γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι αντιδημοφιλής η θέση μας».

Αλλά το θέμα, τόνισε, είναι αν υπερασπίζεσαι την ανθρώπινη ζωή, υπερασπίζεσαι τις υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε αναλάβει έναντι διεθνών οργανισμών ή λαϊκίζεις απλά και μόνο για να κερδίζεις ψήφους, όπως κάνει η κυβέρνηση.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαρτίου 2021 - 16:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.