Αντ. Γκουτέρες: «Ας εργαστούμε μαζί για να απαλλαγεί ο κόσμος από το ρατσισμό»

Το μήνυμα πως «τη σημερινή μέρα και κάθε μέρα, ας εργαστούμε μαζί για να απαλλαγεί ο κόσμος από το ρατσισμό, ώστε όλοι να ζήσουν σε έναν κόσμο ειρήνης, αξιοπρέπειας και ευκαιριών», στέλνει με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ειδικότερα, o Αντόνιο Γκουτέρες απευθύνει έκκληση στους νέους σε όλο τον κόσμο, όπως επίσης στους εκπαιδευτικούς και στους ηγέτες, να διδάξουν ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι. Όπως τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, η φυλετική ανωτερότητα είναι ένα σατανικό ψέμα, ο ρατσισμός σκοτώνει.

Εστιάζει στον «σημαντικό ρόλο» των νέων ανθρώπων, επισημαίνοντας πως «η νεολαία έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ρατσισμού». Αναδεικνύοντας περαιτέρω τη σημασία της νεολαίας, σημειώνει πως η στάση και η συμπεριφορά των νέων ανθρώπων θα υπαγορεύσει τη μελλοντική μορφή και εικόνα των κοινωνιών μας.

Παράλληλα, επισημαίνει πως πέρυσι, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της βάρβαρης παγκόσμιας πανδημίας του ρατσισμού. «Περιέγραψαν τον ρατσισμό όπως ακριβώς είναι, παντού. Επικίνδυνος, αποκρουστικός, άσχημος. Και παντού. Ο ρατσισμός είναι ένα παγκόσμιο, βαθιά ριζωμένο κακό. Υπερβαίνει τις γενεές και μολύνει τις κοινωνίες. Διαιωνίζει την ανισότητα, την καταπίεση και την περιθωριοποίηση. Βλέπουμε τον ρατσισμό στις διάχυτες διακρίσεις που υφίστανται οι άνθρωποι με Αφρικανική καταγωγή. Τον βλέπουμε στις αδικίες που υφίστανται οι αυτόχθονες κι άλλες εθνικές μειονότητες. Τον βλέπουμε στις απόψεις των λευκών ρατσιστών και άλλες ακραίες ομάδες» παρατηρεί χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ προτρέπει «όπου συναντούμε τον ρατσισμό, πρέπει να τον καταδικάζουμε χωρίς ενδοιασμό, χωρίς δισταγμό, χωρίς επιφυλάξεις».

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μαρτίου 2021 - 10:41

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Η Κομισιόν καλεί τα ΚΜ να περιορίσουν ακόμα και τα απαραίτητα ταξίδια από Ινδία για να περιοριστεί η μετάλλαξη
21:55
Επικοινωνία Μπλίνκεν - Νετανιάχου: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας»
21:42
Συμπλοκή έξω από εκκλησία στους Τρούλλους
21:15
Ακόμα δύο θάνατοι από COVID-19, 260 νέα περιστατικά, 173 νοσηλεύονται
21:13
ΗΠΑ: Ο πανικός των αυτοκινητιστών προς αναζήτηση βενζίνης αυξάνεται
21:05
Οι ΗΠΑ επανελαμβάνουν ρητά ότι αναγνωρίζουν μόνο την ΚΔ και δεν αναγνωρίζουν την ούτω καλούμενη τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου
20:35
Δραματική νίκη για την Πάφο
20:25
Τα CDC εντόπισαν 28 περιστατικά θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson
20:25
Παρελθόν τρείς από τον Απόλλωνα
20:15
Νέος καταιγισμός ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ ανακοίνωσε η Χαμάς - Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ
20:15
Κόκκινος: Δεν θα υλοποιηθεί τελικά η ψηφιακή εφαρμογή του safepass
20:08
ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον στέλνει αντιπροσωπεία για να παροτρύνει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να αποκλιμακώσουν τη βία
20:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand