Οικολόγοι: Ζητούν βοήθεια στην εξεύρεση χώρων για δεντροφυτεύσεις

Δεντροφύτευση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, διοργάνωσε σήμερα στον Ψευδά το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, στην παρουσία του Προέδρου του Κινήματος Χαράλαμπου Θεοπέμπτου και των υποψήφιων βουλευτών του Κινήματος στην επαρχία Λάρνακας, με τον κ. Θεοπέμπτου να ζητά τη βοήθεια όλων για εξεύρεση χώρων ώστε να συνεχιστεί η φύτευση δέντρων.

Σε δηλώσεις ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μετά τη δεντροφύτευση ανέφερε πως "με τις δεντροφυτεύσεις που διοργανώσαμε τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε φυτέψει περίπου 20 χιλιάδες δέντρα, ένας στόχος που θέτουμε πάντα μετά τις Βουλευτικές Εκλογές, δηλαδή όσους ψήφους λαμβάνει το Κίνημα Οικολόγων φυτεύουμε αντίστοιχο αριθμό δέντρων. Περίπου 100 ήταν τα δέντρα που φυτεύτηκαν κατά μήκος του τεμαχίου με τα είδη τους να είναι κυπριακά πεύκα και τερατσιές".

Η Δεντροφύτευση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και είναι εις μνήμη όλων των θυμάτων που έχουν περάσει από τέτοιες κακές εμπειρίες ή έχουν χάσει τη ζωή τους.    

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε πως "έχουμε αναλάβει ως υποχρέωση η Κύπρος, για την ενέργεια και το κλίμα, να απορροφούμε από την ατμόσφαιρα όσο πιο πολλούς ρύπους μπορούμε ούτως ώστε κάποια στιγμή να αντισταθμιστούν οι εκπομπές με την απορρόφηση. Και ο πιο απλός τρόπος για να απορροφάς αυτά τα αέρια του θερμοκηπίου από την ατμόσφαιρα είναι να φυτεύουμε δέντρα. Αυτό λέμε στον κόσμο να φυτεύει δέντρα και να προτιμά τις κυπριακές ποικιλίες που είναι πιο εύκολο να μεγαλώσουν μέσα στο κλίμα που έχουμε. ΄Άλλωστε είναι για αυτό που θα ξεκινήσει και πιο έντονη ελπίζω δραστηριότητα από όλους για δεντροφυτεύσεις".

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών ανέφερε πως "υπάρχει ένα θέμα με τις δεντροφυτεύσεις και ζητάμε τη βοήθεια όλων. Γιατί ενώ υπάρχουν όλες οι ομάδες, οι οποίες είναι έτοιμες να κάνουν δεντροφυτεύσεις δεν υπάρχει ο χώρος, δεν υπάρχει η συνεργασία είτε από το κράτος είτε από τις τοπικές αρχές για εξεύρεση των χώρων".

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μαρτίου 2021 - 15:40

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Pfizer: Πολύ αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της παραλλαγής Δέλτα
15:20
Προκήρυξη διαγωνισμού «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Εθελοντισμός»
15:18
Ικανοποιημένη η Μέρκελ για την επικείμενη εισαγωγή του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού
15:18
Κυρ. Μητσοτάκης: Αναμένουμε την άμεση ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού
15:14
Ο Ορμπάν υπεραμύνθηκε του αμφιλεγόμενου ουγγρικού νόμου στη Σύνοδο Κορυφής
15:10
ΕΕ: Ο Σ. Κουρτς τάσσεται υπέρ της πρότασης για διάλογο με την Ρωσία
15:08
Σ.Κυριακίδου: Η στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια απτή απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης
15:03
«Πραγματική ευκαιρία» να κάνουν διακοπές οι πλήρως εμβολιασμένοι, λέει ο Μπόρις Τζόνσον
14:50
Βλάβη στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης 112 και 199 στην Επαρχία Αμμοχώστου
14:49
Ικανοποίηση Κ.Μητσοτάκη για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
14:28
Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη βελτιώνει την επιβίωση και επιταχύνει την ανάρρωση των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19
14:12
Από την πρώτη Ιουλίου θα ισχύει και στην Κύπρο το ψηφιακό πιστοποιητικό covid από χώρες μέλη της ΕΕ(βίντεο)
14:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand