Πλέον να συζητηθούν ρεαλιστικές επιλογές στο Κυπριακό, ανέφερε ο Ερντογάν σε φον ντερ Λάιεν και Μισέλ

Πλέον πρέπει να συζητηθούν οι νέες ρεαλιστικές επιλογές στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ και αξιολογήθηκαν κοινά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι από τις εργασίες της Συνόδου της ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου αναμένουν ένα αποτέλεσμα που θα ανοίξει τον δρόμο για το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πρέπει να λειτουργούν όλοι οι μηχανισμοί και να ξεκινήσουν εκ νέου διαδικασίες διαλόγου υψηλού επιπέδου προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία, προσθέτοντας ότι η απελευθέρωση της βίζας, η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης, το άνοιγμα νέων κεφαλαίων είναι απαραίτητο να διοργανωθούν.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη ότι η Τουρκία είναι υπέρ της σταθερότητα και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και πως σε αυτό το πλαίσιο έχει κάνει εποικοδομητικά βήματα, προσθέτοντας πως παρά τις «προκλήσεις και τις επιθετικές ενέργειες» της Ελλάδας και των Ε/κ, εξακολουθούν να διατηρούν αυτή τη στάση. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πιστεύουν πως η λύση πρέπει να βρεθεί στο τραπέζι και πως περνάει μέσα από τον διάλογο. Ανέφερε ακόμη πως αντί να υπαγορεύουν τα αποδεδειγμένα ανεπιτυχή μοντέλα στο Κυπριακό στις πλευρές στο νησί, πλέον πρέπει να συζητηθούν οι νέες ρεαλιστικές επιλογές.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε την νέα πρότασή του για διεθνή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο δίδυμο Ε/κ - Ελλάδα να καταχραστεί τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με πρόσχημα την ‘αλληλεγγύη ενότητας’.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2021 - 20:03

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Ενώπιον του ανακριτή απολογείται σήμερα ο καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά
06:33
Εξήντα-επτά νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες.Δεν κατεγράφη θάνατος
06:30
Ανοικτή για όλες τις ηλικίες η Πύλη Εμβολιασμού
06:27
Στην Αθήνα σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας
06:23
Συνέρχεται στις δέκα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής
06:17
Σήμερα οι ανακοινώσεις του προέδρου Αναστασιάδη για το κυβερνητικό λίφτιγκ
06:11
Στις 9:30 η συνάντηση προέδρου Αναστασιάδη-Λουτ
06:06
21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand