Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος εμβολιάστηκε σήμερα, στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στην Έγκωμη, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εισερχόμενος στον χώρο εμβολιασμού στην Κρατική Έκθεση, ο κ. Κούσιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «λόγω ηλικίας, είμαι το πρώτο μέλος της Κυβέρνησης που θα εμβολιαστεί σήμερα. Έχω επιλέξει να εμβολιαστώ με το εμβόλιο της AstraZeneca θέλοντας να δώσω ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας.

Πρέπει να εμπιστευτούμε τους επιστήμονες μας, το Υπουργείο Υγείας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας που μας διαβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο της ΑΖ είναι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο με υψηλά ποσοστά προστασίας από τον κορωνοϊό αλλά και από τις διάφορες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Καλώ λοιπόν τους συμπολίτες μας να μην έχουν οποιονδήποτε δισταγμό, να ακολουθήσουν φυσικά τις οδηγίες και των προσωπικών τους ιατρών αλλά και να εμπιστευτούν τους επιστήμονες μας και το Υπουργείο Υγείας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είχαν ακυρωθεί ραντεβού και τώρα θα πρέπει να υπάρξει νέος προγραμματισμός για το εμβολιαστικό πλάνο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «αυτό είναι το λιγότερο. Έχουμε χάσει τρεις εμβολιαστικές μέρες, νομίζω γίνονται ήδη διευθετήσεις από το Υπουργείο Υγείας για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος. Το πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος, το πρόβλημα είναι ο αριθμός των εμβολίων. Γνωρίζετε ότι θα έχουμε αυξημένες ροές αυτό τον μήνα, εντούτοις καθυστερήσαμε τρεις μέρες. Θα καλυφθεί με τον επαναπρογραμματισμό από το Υπουργείο Υγείας και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση».

Μετά τον εμβολιασμό του ο κ. Κούσιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μόλις έχω εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Ήταν μια απλή διαδικασία, ένα μικρό τσίμπημα, όπως λέμε, ελπίζω να μην υπάρξουν οποιεσδήποτε παρενέργειες, αλλά και αν υπάρξουν θα τις αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι κάτι το σοβαρό, μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε να έχει κάποιες μικρές παρενέργειες.

Με έχουν ενημερώσει για τις πιθανές παρενέργειες. Απλά περιορισμός είναι αρκετό. Και θα πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας με τη σειρά τους χωρίς κανένα πρόβλημα και ανησυχία να εμβολιαστούν. Είναι μια προστασία κατά του κορωνοϊού, είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν».  

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2021 - 15:51

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
Νουρής:Εξαιρετικά σημαντική η απόφαση για αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση
08:59
Μάριος Πελεκάνος:Η ατζέντα της τριμερούς, θα καθοριστεί από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
08:56
Αυστραλία:Εφαρμόζει πιλοτικά σύστημα καραντίνας στο σπίτι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες εξωτερικού
08:30
Ανδρέας Βύρας:Η καλύτερη επιλογή θα είναι και η απόφαση για αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση
07:55
Η κυβέρνηση της Ταϊβάν κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ταχεία έναρξη εμπορικών συνομιλιών
07:29
Το δ.σ. της Μπαρτσελόνα ενέκρινε προϋπολογισμό 765 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2021-2022
07:24
Πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής των κρατών - μελών του νότου της Ε.Ε.
07:22
Αίτηση Κίνας για την ένταξή της στη Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη Διασυνοριακή Εταιρική Σχέση στην Περιοχή του Ειρηνικού
07:12
Ολοκληρώθηκε η έφεση στο Ανώτατο από τη νεαρή Βρετανίδα η οποία καταδικάστηκε για ψευδή καταγγελία βιασμού
06:59
Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αντιδιαβρωτικά έργα στην ορεινή περιοχή Λάρνακας
06:55
Βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία
06:46
Ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta
06:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand