Νέες "βολές" Ελεγκτικής Υπηρεσίας με φόντο τον Συνεργατισμό - Τί απαντά ο Κ. Κούσιος στα περί εμπλοκής του γραφείο στο οποίο ήταν συνέταιρος

Σκανδαλώδη χαρακτήρισε εκ νέου η Ελεγκτική Υπηρεσία την απευθείας ανάθεση των προβληματικών δανείων της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, ύψους επτά-κόμμα-πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Altamira.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, κληθείς να σχολιάσει στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", τα περί εμπλοκής στη συμφωνία, δικηγορικού γραφείου στο οποίο ήταν συνέταιρος ο κυβερνητικός εκπροσώπος Κυριάκος Κούσιος, επανέλαβε, ότι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, το αρχικό προσχέδιο της συμφωνίας θα έπρεπε να το συνέτασσε το κράτος και όχι ιδιώτης.  

​Ο κύριος Κούσιος μιλώντας νωρίτερα στο Τρίτο του Ρικ και σχολιάζοντας τα περί εμπλοκής του γραφείου στο οποίο ήταν συνέταιρος ως εκπροσώπου της Αλταμίρα, εξέφρασε τη θέση ότι δεν είναι ντροπή να έχει ένας δικηγόρος πελάτες.

Ο Κυριάκος Κούσιος εξήγησε ότι οι συμφωνίες για να δοθούν τα επτάμισι δισεκατομμύρια χρεών του συνεργατισμού στην Αλταμίρα δεν έγιναν από το δικηγορικό γραφείο στο οποίο ήταν συνεργάτης, αλλά από δύο μεγάλα δικηγορικά του εξωτερικού.

Εκφράζοντας τη διαφωνία του με τις θέσεις του γενικού ελεγκτή, ο κύριος Κούσιος είπε ακόμα ότι δεν έχει σημασία ποιος ετοιμάζει τα συμβολαια, αλλά να καταγραφονται σε αυτά εκεινα που έχουν συμφωνηθει και να υπάρχει προστασία των μερών.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι αποφάσεις λαμβάνονταν από το διοικητικό συμβούλιο του συνεργατισμού και όχι από την κυβέρνηση. Το Διοικητικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, είχε εγκριθεί από τη Βουλή, την κεντρική τράπεζα και την ευρωπαική κεντρική τράπεζα.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2021 - 12:37

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
Μειωμένα κατά 23% στο επταήμερο τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
18:36
Ποστάρισμα Ομόνοιας για τον ιστορικό βαθμό στο Κόνφερενς Λιγκ (φώτο)
18:33
Οι ορισμοί των διαιτητών για την 3η αγωνιστική - Ο Λούκας Σωτηρίου στο Απόλλων-ΑΠΟΕΛ
18:26
Κύπρος και Ελλάδα θα ζητήσουν τη διοργάνωση ομίλου στο Εurobasket 2025
18:17
Με άνοδο έκλεισε την Παρασκευή το ΧΑΚ
18:16
Χαμηλή η αύξηση της παραγωγής στον κατασκευαστικό τομέα στην Ευρώπη
17:58
Τον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου επιθεώρησε ο Ερντογάν
17:38
ΠτΔ - EUMED 9: θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω και για το κυπριακό
16:46
Ντ. Σασόλι για κλιματική αλλαγή: Δεν έχουμε πλέον χρόνο για χάσιμο
16:41
Οι βροχές του τελευταίου 24ωρου εκτίναξαν την ποσότητα βροχόπτωσης στο 144% της κανονικής για το Σεπτέμβριο
16:15
Η εκπομπή «Προκλήσεις» επιστρέφει τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου σε νέα ώρα μετάδοσης
15:48
Μικρή μείωση διασποράς του κορωνοϊού στην Αγγλία, σύμφωνα με δειγματοληψίες
15:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand