Νέες "βολές" Ελεγκτικής Υπηρεσίας με φόντο τον Συνεργατισμό - Τί απαντά ο Κ. Κούσιος στα περί εμπλοκής του γραφείο στο οποίο ήταν συνέταιρος

Σκανδαλώδη χαρακτήρισε εκ νέου η Ελεγκτική Υπηρεσία την απευθείας ανάθεση των προβληματικών δανείων της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, ύψους επτά-κόμμα-πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Altamira.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, κληθείς να σχολιάσει στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", τα περί εμπλοκής στη συμφωνία, δικηγορικού γραφείου στο οποίο ήταν συνέταιρος ο κυβερνητικός εκπροσώπος Κυριάκος Κούσιος, επανέλαβε, ότι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, το αρχικό προσχέδιο της συμφωνίας θα έπρεπε να το συνέτασσε το κράτος και όχι ιδιώτης.  

​Ο κύριος Κούσιος μιλώντας νωρίτερα στο Τρίτο του Ρικ και σχολιάζοντας τα περί εμπλοκής του γραφείου στο οποίο ήταν συνέταιρος ως εκπροσώπου της Αλταμίρα, εξέφρασε τη θέση ότι δεν είναι ντροπή να έχει ένας δικηγόρος πελάτες.

Ο Κυριάκος Κούσιος εξήγησε ότι οι συμφωνίες για να δοθούν τα επτάμισι δισεκατομμύρια χρεών του συνεργατισμού στην Αλταμίρα δεν έγιναν από το δικηγορικό γραφείο στο οποίο ήταν συνεργάτης, αλλά από δύο μεγάλα δικηγορικά του εξωτερικού.

Εκφράζοντας τη διαφωνία του με τις θέσεις του γενικού ελεγκτή, ο κύριος Κούσιος είπε ακόμα ότι δεν έχει σημασία ποιος ετοιμάζει τα συμβολαια, αλλά να καταγραφονται σε αυτά εκεινα που έχουν συμφωνηθει και να υπάρχει προστασία των μερών.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι αποφάσεις λαμβάνονταν από το διοικητικό συμβούλιο του συνεργατισμού και όχι από την κυβέρνηση. Το Διοικητικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, είχε εγκριθεί από τη Βουλή, την κεντρική τράπεζα και την ευρωπαική κεντρική τράπεζα.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2021 - 12:37

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.