Ανησυχία για μαζικές συναθροίσεις εκφράζει το ΕΒΕ Λεμεσού

Την έντονη απαρέσκεια του για τη μαζική συνάθροιση της Κυριακής, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, αλλά και την ανησυχία του για τις γενικότερες συγκεντρώσεις πολιτών, εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, το οποίο καλεί τους αρμόδιους να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο σε προγραμματισμένη κινητοποίηση πολιτών, το Σάββατο, στη Λευκωσία.

Σε σημερινή ανακοίνωση του, το ΕΒΕ Λεμεσού αναφέρει πως «ενώνει τη φωνή του με όλους, όσοι έχουν εκφράσει την έντονη απαρέσκεια τους για την ανεξέλεγκτη και δυνητικά πολύ επικίνδυνη, εν μέσω πανδημίας, συνάθροιση συμπολιτών μας στο χώρο του παλιού λιμανιού της Λεμεσού την περασμένη Κυριακή».

Ταυτόχρονα, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για «την πρόθεση, προφανώς χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι προγραμματίζουν μαζική κινητοποίηση το ερχόμενο Σάββατο στη Λευκωσία».

Το ΕΒΕ Λεμεσού υπογραμμίζει πως «με τον ίδιο τρόπο που τόσον η πολιτεία, όσον και οι ειδικοί επιδημιολόγοι, υπήρξαν έντονα επικριτικοί για τα ατυχή συμβάντα της Κυριακής στη Λεμεσό, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αντιδράσουν και για την προγραμματισμένη κινητοποίηση του Σαββάτου στη Λευκωσία».

«Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας γενικά και όχι μόνο της Λεμεσού, είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώριο για κανένα απολύτως εφησυχασμό και ενδείκνυται όλοι, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων», συμπληρώνει.

Αναφέρει, ακόμη, πως «η χώρα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές και χωρίς καθόλου να παραγνωρίζεται το δικαίωμα έκφρασης του κάθε πολίτη, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι και άλλα αναφαίρετα δικαιώματα, προεξάρχοντος του δικαιώματος στην εργασία, έχουν ανασταλεί και πάλι λόγω της πανδημίας για πολλούς συμπατριώτες μας, με ευνόητες πολύ αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, ακριβώς λόγω των συνθηκών της έκτακτης ανάγκης που έχουμε ενώπιον μας».

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2021 - 10:11

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Χειροπέδες σε καταζητούμενο ένα χρόνο μετά
21:39
Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα αποκαλυπτήρια οδών του Δήμου Λακατάμιας
21:17
Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν πτώματα φερόμενων απαγωγέων στην πόλη Χεράτ
20:31
Ρωσία: Εκατοντάδες Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών
20:01
Ένας θάνατος 99 κρούσματα .Γυναίκα 88 ετών το νέο θύμα της πανδημίας
19:33
Η ΥΔΔΤ κα Στέφη Δράκου επισκέφτηκε τον αστυνομικό σταθμό στην οδό Λήδρας
19:14
Ράλι Κύπρος: Προηγείται ο Γαλαταριώρτης, εγκατέλειψε ο Νάσερ (βίντεο)
18:40
Ο Κάρλες Πουτζντεμόν αποφυλακίσθηκε και αν το επιθυμεί, μπορεί να φύγει από την Ιταλία
18:11
Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για Σύνοδο ΜΕD5 και μεταναστευτικό
18:11
Ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Ελπιδοφόρο . Το θέμα έληξε
18:04
Επιστρέφει η «Παραδοσιακή βραδιά στο ΡΙΚ» (trailer)
18:01
Ελλάδα: 1.853 νέα κρούσματα σήμερα, 333 διασωληνωμένοι και 16 θάνατοι
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand