Υπ. Υγείας: Θέμα χρόνου να φτάσει στα όρια το Σύστημα Υγείας αν συνεχίσει η αυξανόμενη τάση στις νοσηλείες

Είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στα όρια του Συστήματος Υγείας, αν συνεχίσουμε να βλέπουμε την αυξανόμενη τάση που υπάρχει στις νοσηλείες ατόμων με COVID-19 προειδοποιεί ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ιωάννου αναφέρει πως "τα μέχρι στιγμής δεδομένα, παρά τα μέτρα που είχαν παρθεί, δείχνουν ότι υπάρχει συνεχιζόμενη αύξηση στα κρούσματα, καθώς και στις νοσηλείες. Κατά μέσο όρο εισάγονται για νοσηλεία περίπου 7-10 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος από τα άτομα που λαμβάνουν εξιτήριο".

Προσθέτει πως "αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την αυξανόμενη τάση το επόμενο διάστημα, είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στα όρια του Συστήματος Υγείας, όπου πλέον δεν θα είναι εφικτό να προσφέρουμε ποιοτική περίθαλψη στους ασθενείς".

Αναφέρει ακόμη πως "μέσα από συντονισμό, μπορέσαμε να αυξήσουμε τη δυναμικότητά μας για περίθαλψη 400 ασθενών COVID-19 από 250 που ήταν τον Δεκέμβρη, προσφέροντας ταυτόχρονα περίθαλψη στους υπόλοιπους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ωστόσο, η κινητήριος δύναμη για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς με COVID-19, είναι η διαθεσιμότητά μας σε ανθρώπινο δυναμικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που ομολογουμένως δεν είναι ανεξάντλητο".

Ο κ. Ιωάννου σημειώνει πως "μετά το καθολικό lockdown που είχαμε τον Ιανουάριο, αφουγκραζόμενοι την κόπωση που έχει επέλθει στους πολίτες και ακολουθώντας πιστά τις εισηγήσεις τόσο της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής όσο και της Επιτροπής για την ψυχολογική ανάκαμψη των πολιτών από τις επιπτώσεις της πανδημίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής για βαθμιαία επανεκκίνηση, εισήλθαμε από χθες στη νέα φάση αποκλιμάκωσης".

"Με μια σειρά μέτρων που επικεντρώνονται κυρίως στην ψυχολογική τόνωση της κοινωνίας, αλλά παράλληλα στοχεύουν στη σταθεροποίηση και τη μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών, επιχειρούμε να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο  με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες", προσθέτει.

Παράλληλα, αναφέρει, εδώ και αρκετές εβδομάδες, υπό το φως μια ενδεχόμενης νέας έξαρσης της πανδημίας, με τη στενή συνεργασία του ΟΚΥπΥ, του ΠΑΣΙΝ και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, καταφέραμε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ιωάννου, "τα μέχρι στιγμής δεδομένα, παρά τα μέτρα που είχαν παρθεί, δείχνουν ότι υπάρχει συνεχιζόμενη αύξηση στα κρούσματα, καθώς και στις νοσηλείες. Κατά μέσο όρο εισάγονται για νοσηλεία περίπου 7-10 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος από τα άτομα που λαμβάνουν εξιτήριο. Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την αυξανόμενη τάση το επόμενο διάστημα, είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στα όρια του Συστήματος Υγείας, όπου πλέον δεν θα είναι εφικτό να προσφέρουμε ποιοτική περίθαλψη στους ασθενείς", προειδοποιεί.

"Απευχόμαστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είναι άδικο, λίγο πριν το τέλος, να καταστρέψουμε όσα με θυσίες και στερήσεις καταφέραμε τον τελευταίο χρόνο. Μαζί και με τη συνεργασία όλων μπορούμε να πετύχουμε τη μέγιστη απόδοση των μέτρων και να καταφέρουμε, σε πρώτο στάδιο, να σταθεροποιήσουμε τους επιδημιολογικούς δείκτες", προσθέτει.

"Οδεύουμε προς το τέλος και ο μοναδικός τρόπος για επιτυχή επάνοδο είναι να παραμείνουμε προσηλωμένοι και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για να προστατεύσουμε τι ζωές μας και τις ζωές των αγαπημένων μας. Η ζωή μας είναι στα χέρια μας", καταλήγει ο Υπουργός Υγείας.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2021 - 15:45

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.