Επιτυχία σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπογράφηκε πριν από πέντε χρόνια συνιστά επιτυχία, σύμφωνα με την άποψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αναφέρεται σε είδηση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA), με τίτλο «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας επιτυχία».

Η  συμφωνία αυτή αποσκοπεί στον περιορισμό της μετανάστευσης στην Ελλάδα, μέσω της Τουρκίας. Και οι δύο πλευρές τήρησαν τη συμφωνία και την εφάρμοσαν από κοινού, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ την Τετάρτη στο Βερολίνο.

Η Ντέμερ ανέφερε ακόμη ότι επετεύχθη η αποτελεσματική καταπολέμηση του «θανατηφόρου επιχειρηματικό μοντέλου» των παράνομων διακινητών στο Αιγαίο. Ο αριθμός των ατόμων που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά, όπως και ο αριθμός των θανάτων στο Αιγαίο.

Υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει δεχθεί 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, τους οποίους φροντίζει με την υποστήριξη της ΕΕ. «Η Τουρκία αξίζει μεγάλη αναγνώριση για αυτό», όπως είπε. Σε αυτήν την περίπτωση, η χώρα αποδείχθηκε «πολύ αξιόπιστος εταίρος». Χάρη στην οικονομική στήριξη της ΕΕ, η κατάσταση των μεταναστών που έχει υποδεχθεί η χώρα, βελτιώθηκε αισθητά.

Πάνω από 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν στήριξη για την καθημερινή διαβίωση τους, 660.000 παιδιά μπόρεσαν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε σχολεία, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότερες από 14 εκατομμύρια ιατρικές επισκέψεις. «Συνεπώς,  πρόκειται για μια πολύ καλή επένδυση των κονδυλίων», δήλωσε η Ντέμερ.

Η ΕΕ και η Τουρκία, μια σημαντική χώρα διέλευσης, υπέγραψαν τη συμφωνία στις 18 Μαρτίου 2016, υπό την πίεση του μεγάλου προσφυγικού ρεύματος.

Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία αναλαμβάνει δράση κατά της παράνομης μετανάστευσης προς την ΕΕ και η Ελλάδα μπορεί να επιστρέφει μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στα νησιά του Αιγαίου.

Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ αναλαμβάνει έναν Σύρο πρόσφυγα από την Τουρκία για κάθε Σύρο που επιστρέφεται και υποστηρίζει τη χώρα οικονομικά όσον αφορά στη φροντίδα των προσφύγων.

Οι επικριτές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα είναι υπερφορτωμένη με τη φροντίδα των ανθρώπων που φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου. Εκεί υπάρχουν καταυλισμοί,  όπου οι μετανάστες μέχρι σήμερα ζουν εν μέρει υπό άθλιες συνθήκες. 

Επιπλέον, διατυπώνονται επανειλημμένα κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες μετανάστες στη θάλασσα αναγκάζονται παράνομα να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2021 - 20:00

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.