Εισηγήσεις ΠΟΕΔ σε Δρ Τσιούτη. Στόχος να μην ξανακλείσουν τα σχολεία

Εισηγήσεις που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν με στόχο τα σχολεία να μην ξανακλείσουν και να λειτουργήσουν σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας, έθεσε η ΠΟΕΔ στον επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Δρ. Κωνσταντίνο Τσιούτη, σε σημερινή τους συνάντηση.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου είπε ότι η οργάνωση σήμερα συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Δρ. Κωνσταντίνο Τσιούτη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για την επαναλειτουργία των σχολείων.

«Όσον αφορά τη Δημοτική Εκπαίδευση θυμίζουμε ότι είναι κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ ανοικτά παραμένουν τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία της επαρχίας.  Ως ΠΟΕΔ είχαμε την ευκαιρία να υποβάλουμε ερωτήματα προς τον Δρ. Τσιούτη και να προβούμε σε εισηγήσεις που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν με στόχο τα σχολεία να μην ξανακλείσουν και να λειτουργήσουν σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, συνέχισε η κα. Βασιλείου, η ΠΟΕΔ επανέλαβε την άποψη πως το έγκαιρο κλείσιμο μόνο των τμημάτων που έχουν κρούσματα ή/και σχολείων που παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, είναι αναγκαίο μέτρο ώστε να αποτραπεί η διασπορά του ιού και κατ’ επέκταση το κλείσιμο σχολείων σε ολόκληρες επαρχίες.

«Επιπλέον, η ΠΟΕΔ έθεσε ξανά το ζήτημα της διεξαγωγής τεστ σάλιου στα παιδιά ως μέτρο μείωσης της μετάδοσης, τη χρήση μάσκας στα μεγάλα παιδιά του Δημοτικού, ειδικότερα όταν υπάρχουν αυξημένα κρούσματα στη σχολική μονάδα, τη χρήση μονών θρανίων για αύξηση των αποστάσεων και φυσικά, ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός όσων εκπαιδευτικών το επιθυμούν. Ως ΠΟΕΔ τονίσαμε ότι, ο συνδυασμός των πιο πάνω μέτρων, θα βοηθούσε στην πράξη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πανδημίας και παράλληλα, θα οδηγούσε στο κλείσιμο μόνο όσων  τμημάτων ή/και σχολείων χρειαζόταν», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, ο Δρ. Τσιούτης ανέφερε ότι θα μεταφέρει τις εισηγήσεις της ΠΟΕΔ εκεί και όπου χρειάζεται.

«Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας προς τον Δρ. Τσιούτη, ευελπιστούμε ότι τα σχολεία όλων των επαρχιών θα παραμείνουν ανοικτά με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών πάντα σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας», κατέληξε η κα. Βασιλείου.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2021 - 17:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Καμιά συμφωνία με την Τουρκία για τους S-400, λέει Αμερικανός αξιωματούχος
21:45
Υπό δρακόντεια μέτρα η πορεία των υπερεθνικιστών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
21:32
64 νέα περιστατικά COVID-19 την Τρίτη, κανένας θάνατος
21:17
Τελέστηκε η κηδεία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη
21:14
Ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή γυναίκας οδηγού οχήματος χωρίς πινακίδες
21:00
Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε στη Γενεύη για μια φορτισμένη σύνοδο με τον Πούτιν
20:45
Το Συμβούλιο των κρατών μελών ενέκρινε σήμερα τη θέση του επί πρότασης Κομισιόν για ενίσχυση του ρόλου του ΕΜΑ
20:20
Η Κομισιόν συγκέντρωσε 20 δισ.ευρώ μέσω 10ετούς ομολόγου για τη χρηματοδότηση του ταμείου ανάκαμψης της ΕΕ
20:10
10 διδάγματα της πανδημίας παρουσιάζει η Κομισιόν - ζητά το διορισμό Ευρωπαίου επικεφαλής επιδημιολόγου
19:53
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε κοινή δήλωση 7 σελίδων, με αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο
19:37
Το 45% των Ρώσων αντιμετωπίζει αρνητικά την ΕE, ενώ το 66% θεωρεί τις ΗΠΑ «μη φιλική χώρα»
19:15
Πάνω από 30 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά Covid στο Ην. Βασίλειο
18:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand