Εισηγήσεις ΠΟΕΔ σε Δρ Τσιούτη. Στόχος να μην ξανακλείσουν τα σχολεία

Εισηγήσεις που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν με στόχο τα σχολεία να μην ξανακλείσουν και να λειτουργήσουν σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας, έθεσε η ΠΟΕΔ στον επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Δρ. Κωνσταντίνο Τσιούτη, σε σημερινή τους συνάντηση.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου είπε ότι η οργάνωση σήμερα συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Δρ. Κωνσταντίνο Τσιούτη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για την επαναλειτουργία των σχολείων.

«Όσον αφορά τη Δημοτική Εκπαίδευση θυμίζουμε ότι είναι κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ ανοικτά παραμένουν τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία της επαρχίας.  Ως ΠΟΕΔ είχαμε την ευκαιρία να υποβάλουμε ερωτήματα προς τον Δρ. Τσιούτη και να προβούμε σε εισηγήσεις που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν με στόχο τα σχολεία να μην ξανακλείσουν και να λειτουργήσουν σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, συνέχισε η κα. Βασιλείου, η ΠΟΕΔ επανέλαβε την άποψη πως το έγκαιρο κλείσιμο μόνο των τμημάτων που έχουν κρούσματα ή/και σχολείων που παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, είναι αναγκαίο μέτρο ώστε να αποτραπεί η διασπορά του ιού και κατ’ επέκταση το κλείσιμο σχολείων σε ολόκληρες επαρχίες.

«Επιπλέον, η ΠΟΕΔ έθεσε ξανά το ζήτημα της διεξαγωγής τεστ σάλιου στα παιδιά ως μέτρο μείωσης της μετάδοσης, τη χρήση μάσκας στα μεγάλα παιδιά του Δημοτικού, ειδικότερα όταν υπάρχουν αυξημένα κρούσματα στη σχολική μονάδα, τη χρήση μονών θρανίων για αύξηση των αποστάσεων και φυσικά, ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός όσων εκπαιδευτικών το επιθυμούν. Ως ΠΟΕΔ τονίσαμε ότι, ο συνδυασμός των πιο πάνω μέτρων, θα βοηθούσε στην πράξη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πανδημίας και παράλληλα, θα οδηγούσε στο κλείσιμο μόνο όσων  τμημάτων ή/και σχολείων χρειαζόταν», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, ο Δρ. Τσιούτης ανέφερε ότι θα μεταφέρει τις εισηγήσεις της ΠΟΕΔ εκεί και όπου χρειάζεται.

«Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας προς τον Δρ. Τσιούτη, ευελπιστούμε ότι τα σχολεία όλων των επαρχιών θα παραμείνουν ανοικτά με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών πάντα σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας», κατέληξε η κα. Βασιλείου.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2021 - 17:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Ιουνίου
ΠτΔ: Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κατήφορο μιας απρεπούς συμπεριφοράς
20:37
Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε την απέλαση 8 Ελλήνων διπλωματών
19:40
Τουλάχιστον δύο νεκροί και 20 τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Ουκρανίας
19:30
Στο ΑΠΟΕΛ και ο Χριστοδούλου
19:01
Δένδιας: Η αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας αποσταθεροποιεί ευρύτερες περιοχές στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή
18:48
Τατάρ: Βιώσιμη συμφωνία μόνο με τη λεγόμενη ισοδυναμία των δύο ίσων πλευρών
17:53
Η Ρωσία λέει ότι η Ουκρανία ευθύνεται για το ότι ο πύραυλος έπεσε πάνω σε συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο
17:24
Χάλκινο μετάλλιο και στο μπάντμιντον στους Μεσογειακούς της Αλγερίας
17:09
Τζέικ Σάλιβαν: Πολύ πιθανή μια συνάντηση μεταξύ Μπάιντεν και Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
16:24
Ανάκληση τροφίμου από την κυπριακή αγορά στο οποίο ανιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας
15:55
Σε κρίσιμη κατάσταση καταδρομέας ΣΥΟΠ έπειτα από τραυματισμό του σε άσκηση
15:37
Επιβεβαίωση - Τέλος ο Κωστένογλου από την Εθνική
15:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand