Νέο σχέδιο στήριξης για τον Πολιτισμό επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας (VIDEO)

Στο επικέντρο ο κινηματογράφος, οι εγχώριες παραγωγές, τα Κύπρια και η στήριξη όσων δεν έχουν ενταχθεί στα σχέδια που εξήγγειλε το κράτος για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Νέο σχέδιο στήριξης για τον πολιτισμό επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδειας και Πολιτισμού. Στο επικέντρο ο κινηματογράφος, οι εγχώριες παραγωγές, η καλύτερη αξιοποίηση του προγράμματος για τα Κύπρια και η στήριξη όσων δεν έχουν ενταχθεί στα σχέδια που εξήγγειλε το κράτος για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε οτι έχουν δοθεί πάρα πολλά έκτακτα επιδόματα σε καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για περαιτέρω στήριξη μέσα από την αξιοποίηση κονδυλίων και προγραμμάτων. Ο κύριος Προδρόμου κάλεσε όλους τους φορείς να μελετήσουν και να αξιοποιήσουν τα σχέδια που εξήγγειλε ήδη η κυβέρνηση τα οποία είπε δίνουν μεγάλη ενίσχυση. Εφερε ως παράδειγμα τις αίθουσες κινηματογράφου επισημαίνοντας οτι η ενίσχυση που μπορούν να πάρουν λόγω μείωσης του κύκλου δραστηριοτήτων από τα ευρύτερα σχέδια της κυβέρνησης είναι σημαντικότερη από αυτή που μπορούν να αντλήσουν από τα σχέδια του Πολιτιστικού τομεά. Εκανε αναφορά και στο μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα Κύπρια. Ερωτηθείς για το νόμο πλαίσιο για κατοχύρωση του επαγγέλματος του καλλιτέχνη ο κύριος Προδρόμου είπε ότι προχωρά και η διαδικασία για την κατοχύρωση του επαγγέλματος του καλλιτέχνη ένα πάγιο αίτημα των καλιτεχνών και των εργαζόμενων στον πολιστικό χώρο. Πρόσθεσε ότι είναι σε επαφή με όλους τους φορείς για το εν λόγω θέμα εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία ότι πριν τη λήξη των εργασιών της παρούσας Βουλής να είναι έτοιμο. "Αναγνωρίζουμε ότι ο χώρος του πολιτισμού είναι από αυτούς που έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία και γι αυτό το λόγο προσπαθούμε να στηρίξουμε και τους ανθρώπους και συγκεκριμένους οργανωμένους φορείς ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε έστω και με τους περιορισμούς κάποιες παραστάσεις όπως γίνεται στα θέατρα και επιπλεόν να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για την επαναδραστηριοποίηση." ανέφερε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε μεγάλο βήμα την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή για την δημιουργία υφυπουργείου Πολιτισμού, το οποίο είπε, πέραν όλων των άλλων θα μπορέσει να διαχειριστεί τη σύσταση μητρώων και να καταγράψει ένα χάρτη όλων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων για να μπορούμε όπως είπε ανα πάσα στιγμή να εφαρμόζουμε πολιτικές. Στο βίντεο που ακολουθεί απόσπασμα από τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου. ​ ​ ​ ​

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2021 - 13:23

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.