Υπάρχει το πλαίσιο για προγραμματισμό της τουριστικής σεζόν, λέει ο Σ. Περδίος

Μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα της χώρας από την 1η Απριλίου υπάρχει το πλαίσιο και η σταθερότητα, που επιτρέπει στις τουριστικές επιχειρήσεις και στους διοργανωτές ταξιδίων και τις αεροπορικές εταιρείες, να προβούν σε προγραμματισμό για το επερχόμενο καλοκαίρι, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον ΠΑΣΥΞΕ παρουσία των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών Μεταφορών και Εργασίας και τον Υφυπουργό Τουρισμού, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι το μήνυμα που ο ίδιος έστειλε ήταν πως έπειτα από το άνοιγμα της χώρας από την 1η Απριλίου και για τις χώρες εκτός ΕΕ (και από 1η Μαρτίου για κράτη-μέλη ΕΕ), βάσει της κατηγοριοποίησης του ECDC, υπάρχει πλέον το υπόβαθρο για σταθερότητα στον προγραμματισμό της επερχόμενης σεζόν.

«Αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνεται ο στόχος που βάλαμε ότι μέχρι τον Απρίλιο ο προορισμός θα είναι έτοιμος να δεχθεί τουρισμό με βάση το πρωτόκολλο του ECDC», ανέφερε ο κ. Περδίος και εξήγησε ότι από την 1η Απριλίου ανοίγουν βασικές αγορές της Κύπρου όπως η Βρετανία, Ισραήλ, Ρωσία και Ουκρανία, αλλά και ο Λίβανος, τα Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Κατάρ.

Σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή οι χώρες αυτές βρίσκονται στην κόκκινη κατηγορία και συνεπώς χρειάζονται διπλό αρνητικό τεστ για Covid, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι δεν αναμένονται τουριστικές αφίξεις σήμερα από τις αγορές αυτές.

Τόνισε ωστόσο πως η βασική διαφορά βάσει της νέας κατηγοριοποίησης είναι ότι δεν θα απαιτείται καραντίνα για αφίξεις από χώρες που βρίσκονται στο κόκκινο, κάτι που ήταν σημαντικό, έτσι ώστε να μην διακόπτεται η αεροπορική συνδεσιμότητα.

«Αλλά θέλαμε να δώσουμε το μήνυμα προς τις αγορές μέχρι τον Απρίλη ότι θα είμαστε ανοικτοί ώστε να γίνουν κρατήσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι», τόνισε, προσθέτοντας ότι πλέον υπάρχει το πλαίσιο και η σταθερότητα για να γίνει προγραμματισμός.

Είπε δε πως από τις διαβουλεύσεις με οργανωτές ταξιδίων αναφέρθηκε στο Υφυπουργείο ότι η Κύπρος είναι πρώτη χώρα που έγκαιρα και με σαφήνεια ενημέρωσε για το πώς θα λειτουργήσει ως τουριστικός προορισμός.

Τέλος, ο κ. Περδίος είπε πως το Υφυπουργείο θα αφιερώσει τον Μάρτιο για διαβουλεύσεις με οργανωτές ταξιδίων και αεροπορικές εταιρείες σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και την Hermes και ο ιδιωτικός τομέας θα προβεί στις δικές του ενέργειες «για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την επερχόμενη τουριστική σεζόν».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαρτίου 2021 - 09:38

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.