Στο 96% η πληρότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, λέει η Αμαλία Χατζηγιάννη

Στο 96% έφτασε σήμερα η πληρότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, με τον μικρότερο ασθενή να είναι 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη.

Εξήγησε ότι «η πληρότητα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου έφτασε σήμερα στο 96% της χωρητικότητας του, αφού νοσηλεύονται 72 ασθενείς από όλες τις ηλικιακές ομάδες με το νεαρότερο άτομο να είναι 17 ετών και το μεγαλύτερο 70».

Ο 17χρονος, είπε, «καθώς και αρκετοί άλλοι νεαροί που νοσηλεύονται, είναι χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ωστόσο παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, δηλαδή πνευμονία και χρειάζονται εισαγωγή στο Νοσοκομείο για ενδοφλέβια αγωγή ή για οξυγονοθεραπεία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη είπε ότι «όπως φαίνεται από την επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και όλους πρέπει να μας στενοχωρεί και να μας αγχώνει αυτή η εικόνα που έχουμε στη Κύπρο».

Τα Νοσοκομεία, πρόσθεσε, «άρχισαν πλέον να γεμίζουν από ασθενείς και λόγω της σταδιακής χαλάρωσης που θα υπάρχει, επιβάλλεται όλοι να επιδείξουν μεγαλύτερη πειθαρχία και αυστηρή τήρηση των μέτρων που επιβάλλονται κατά καιρούς το Υπουργείο Υγείας».

Συνέχισε λέγοντας ότι ακόμα ότι «στο παρόν στάδιο η κατάσταση με τα Νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό είναι διαχειρίσιμη».  Σύμφωνα με την ίδια τα τρία δημόσια νοσηλευτήρια μπορούν και φιλοξενούν τους συγκεκριμένους ασθενείς, ωστόσο υπάρχει πλάνο από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ για αύξηση των κλινών σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η νοσηλεία και άλλων θετικών στον κορωνοϊό, ασθενών.

Σε άλλη ερώτηση η Αμαλία Χατζηγιάννη απάντησε πως «η κλινική εικόνα της πανδημίας του κορωνοϊού παραμένει η ίδια όπως ήταν και στο πρώτο και δεύτερο κύμα της ασθένειας». Η εκδήλωση του ιού στον άνθρωπο εξακολουθεί να έχει τα ίδια συμπτώματα, είπε, προσθέτοντας ωστόσο «τώρα επειδή νοσούν και πιο νεαρά άτομα μπορούν να ανταπεξέλθουν πιο εύκολα επειδή ο οργανισμός τους δεν είναι επιβαρυμένος με υποκείμενα νοσήματα».

Σημείωσε πως «στο πρώτο και δεύτερο κύμα της πανδημίας ως επί το πλείστον νοσηλεύονταν στα Νοσοκομεία ηλικιωμένα άτομα. Το θετικό είναι ότι τώρα έχουν εμβολιαστεί οι μεγάλες ηλικιακές ομάδες και έτσι έχει προστατευθεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Κύπρου».

Η κ. Χατζηγιάννη έστειλε το μήνυμα ότι «και τα άτομα μέσης ηλικίας αλλά και νεαρότερα άτομα νοσούν από τον ιό, παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα και χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή».

«Όλοι είμαστε ευάλωτοι στον κορωνοϊό, κανένας δεν είναι ανέγγιχτος και πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να προστατεύσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας και τους αγαπημένους μας», είπε. 

Οσον αφορά τα εξιτήρια που δίνονται από το Νοσοκομείο Αναφοράς είπε ότι «μέχρι στιγμής είναι λιγοστά. Ο λόγος είναι επειδή τις τελευταίες μέρες έγιναν αρκετές νέες εισαγωγές ασθενών και χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι την αποθεραπεία τους και την έξοδο τους από το δημόσιο νοσηλευτήριο».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαρτίου 2021 - 13:07

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ο κυκλώνας Ίαν πλησιάζει στη Φλόριντα
21:54
Νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας στο Αιγαίο
21:42
Ρεσιτάλ προκλήσεων και αιτημάτων από την Άγκυρα
21:33
Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας»
21:14
ΟΙ ΗΠΑ ενισχύουν εκ νέου στρατιωτικά την Ουκρανία
20:28
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος της χώρας
20:17
Ο Ιρανός Πρόεδρος θα απευθυνθεί στο έθνος εν μέσω των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Αμινί
19:51
Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream
19:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού 28/09/22
18:46
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας πρότεινε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
18:43
Το σενάριο δολιοφθοράς το επικρατέστερο όσον αφορά τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream
18:13
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φασουρίου στη Λεμεσό
18:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand