Παραίτηση, μέσω ανοικτής επιστολής, υπέβαλε ο Πρόεδρος ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ

Την παραίτηση του, μέσω ανοικτής επιστολής, υπέβαλε σήμερα ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος – ΑΣΔΥΚ Νίκος Λοϊζίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε ανοικτή επιστολή του, την οποία κοινοποίησε στην Υπουργό Δικαιοσύνης και στον Αρχηγό Αστυνομίας, ο κ. Λοϊζίδης αναφέρει ότι «είναι με μεγάλο αίσθημα ευθύνης που σήμερα 10 Μαρτίου 2021, υποβάλλω την παραίτηση μου από Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος – ΑΣΔΥΚ«.

Ο κ. Λοϊζίδης αναφέρει ότι παραιτείται, καθώς μετά τη μαζική ανταπόκριση των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας για στήριξη του ΚΑΣ με την εγγραφή τους, «θεωρώ ότι, για 800 και πλέον μέλη πρέπει να λειτουργήσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες».

Επί τούτου, σημειώνει, «απαιτείται η δυναμική στήριξη και ψήφος εμπιστοσύνης που μόνο μια εκλογική συνέλευση θα δώσει».

Εναπόκειται, προσθέτει, στα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου – Ανωτάτου Συμβουλίου να αποφασίσουν για αυτό στην επόμενη συνεδρία τους, είτε στη βάση του καταστατικού της ΑΣΔΥΚ, είτε στη βάση των γενικών κανονισμών του ΚΑΣ, είτε με την παραίτηση των μελών του Προεδρείου – Ανώτατου Συμβουλίου. «Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και όλα τα μέλη του ΚΑΣ έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στο Προεδρείο – Ανώτατο Συμβούλιο του ΚΑΣ. Από όλα τα μέρη της Κύπρου όπου και εάν υπηρετούν, όποιο βαθμό και εάν κατέχουν», αναφέρει.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι η άμεση ψήφος εμπιστοσύνης επείγει για να τροχιοδρομηθούν ακόμη περισσότερες λύσεις από τον ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ για τα τεράστια και επείγοντα προβλήματα των Αστυνομικών και Πυροσβεστών.

Ο κ. Λοϊζίδης βρισκόταν στην ηγεσία του ΚΑΣ για 8 περίπου μήνες, από τις 16 Ιουλίου 2020, όταν συστάθηκε.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαρτίου 2021 - 10:49

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.