H PIRELLI αποκλειστικός προμηθευτής της FORMULA 1 ως το 2024

H FIA και η FORMULA 1 πρότειναν και η PIRELLI αποδέχτηκε παράταση στο υπάρχον συμβόλαιο αποκλειστικής προμήθειας ελαστικών για ένα χρόνο. Αυτό απηχεί την πρόθεση του αρχικού συμβολαίου 2018 και διατηρεί μέσα στο υφιστάμενο πλαίσιο τεχνικών κανονισμών τον προμηθευτή ελαστικών.

Το ισχύον συμβόλαιο με τη FIA και τη Formula 1 τέθηκε σε ισχύ το 2018 και προέβλεπε την προμήθεια ελαστικών 13 ιντσών το 2020 και εν συνεχεία την προμήθεια ελαστικών 18 ιντσών για τα τρία επόμενα έτη έως και το 2023.

Η πανδημία COVID -19 επηρέασε τη σεζόν 2020 της Formula 1 και υποχρέωσε την FIA και τη Formula 1 να εφαρμόσουν έκτακτα μέτρα. Ανάμεσά τους και την ακύρωση των δοκιμών εξέλιξης ελαστικών πέρυσι. Επίσης μετατέθηκε κατά ένα χρόνο από το 2021 στο 2022, η εφαρμογή των αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς – η οποία περιλάμβανε και τα ελαστικά 18 ιντσών – αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διεξαχθεί η φετινή χρονιά με τους υπάρχοντες κανονισμούς και ελαστικά 13 ιντσών. Θα δούμε τα ελαστικά των 18 ιντσών το 2022.

Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1

«Η πανδημία προκάλεσε αναστάτωση στον κόσμο και η Formula 1 δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί απ’ αυτό. Λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα πέρυσι, μεταφέροντας τις αλλαγές κανονισμών για το 2022. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία μας με την Pirelli και ευγνώμονες για την εποικοδομητική τους προσέγγιση αυτή την εποχή αλλαγών. Η Pirelli αντιλαμβάνεται πλήρως το στρατηγικό ρόλο που έχουν τα ελαστικά στη F1 και είμαστε βέβαιοι ότι θα δουλέψουν πολύ σκληρά ώστε τα προϊόντα τους, να συνεχίσουν να προσφέρουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ απόδοσης και αντοχής, στο νέο τεχνικό πλαίσιο. Ανυπομονούμε για το ξεκίνημα της σεζόν φέτος και βέβαια για τα μονοθέσια που θα διαμορφώσουν οι αλλαγές τεχνικών κανονισμών το 2022, σε συνδυασμό με τα νέα ελαστικά 18 ιντσών».

Jean Todt, πρόεδρος FIA: «Θέλω να ευχαριστήσω την Formula 1 και την Pirelli για τη συνεργασία τους, την ευελιξία και την δέσμευσή τους, στο άθλημα μας κατά τη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου. Η COVID-19 μας έθεσε σημαντικές προκλήσεις σε όλες τις παραμέτρους της δουλειάς μας. Δουλεύοντας από κοινού με λογική και σύνεση, μπορέσαμε να διασφαλίσουμε ότι μακροπρόθεσμα δεν θα επηρεαστεί η σταθερότητα και η δύναμη της Formula 1. Η αλλαγή σε ζάντες και ελαστικά 18 ιντσών σίγουρα θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο θελκτική εικόνα για τα μονοθέσια της Formula 1. Επίσης αποτελεί μια σημαντική τεχνολογική πρόκληση, που απαιτεί σημαντικές επενδύσεις και εξέλιξη από την πλευρά της Pirelli, ώστε να συνεχίσουν να φτιάχνουν ελαστικά που αποδίδουν στο υψηλότερο επίπεδο. Τούτων δοθέντων και δεδομένης της απαραίτητης αναβολής εφαρμογής των νέων τεχνικών κανονισμών για ένα χρόνο λόγω πανδημίας, είναι λογικό να επεκτείνουμε ανάλογα και την προμήθεια ελαστικών».

Marco Tronchetti Provera Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pirelli: «Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκε αντιμέτωπος με τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία Covid -19. Η FIA και η FOM έκαναν εξαιρετική δουλειά οργανώνοντας ένα πρωτάθλημα 17 αγώνων το 2020. Προφανώς είμαστε ευχαριστημένοι για την σύναψη αυτής την συμφωνίας που προεκτείνει την παρουσία μας στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού έως το 2024. Η Pirelli βρίσκεται δίπλα στη Formula 1, περισσότερα από 70 χρόνια, από τον πρώτο αγώνα το 1950. Η εταιρεία μας συνεχίζει να επενδύει στα υψηλότερα τεχνολογικά επίπεδα έρευνας και εξέλιξης όπως δεικνύει το λανσάρισμα των ελαστικών 18 ιντσών από τη νέα χρονιά. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι μέρος του DNA μας και η Formula 1 αποτελεί ένα ανοικτό εργαστήριο που μας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε όσα μαθαίνουμε στην πίστα στα ελαστικά αυτοκινήτων παραγωγής.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαρτίου 2021 - 18:52

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ο κυκλώνας Ίαν πλησιάζει στη Φλόριντα
21:54
Νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας στο Αιγαίο
21:42
Ρεσιτάλ προκλήσεων και αιτημάτων από την Άγκυρα
21:33
Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας»
21:14
ΟΙ ΗΠΑ ενισχύουν εκ νέου στρατιωτικά την Ουκρανία
20:28
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος της χώρας
20:17
Ο Ιρανός Πρόεδρος θα απευθυνθεί στο έθνος εν μέσω των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Αμινί
19:51
Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream
19:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού 28/09/22
18:46
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας πρότεινε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
18:43
Το σενάριο δολιοφθοράς το επικρατέστερο όσον αφορά τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream
18:13
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φασουρίου στη Λεμεσό
18:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand