Η ΔΕΦΑ εξασφάλισε άδεια για υλοποίηση του έργου εισαγωγής φυσικού αερίου στην Κύπρο

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου εισαγωγής φυσικού αερίου έρχεται η Κύπρος, αφού η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), εξασφάλισε πρόσφατα την απαραίτητη άδεια, που θα της επιτρέψει να προχωρήσει με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΔΕΦΑ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) ενέκρινε την απαραίτητη άδεια προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου εισαγωγής φυσικού αερίου στην κυπριακή επικράτεια, στις 23 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης. 

Η ΔΕΦΑ είχε υποβάλει πλήρη φάκελο συνοδευόμενο με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και στοιχεία ενώπιον της ΡΑΕΚ στις 6 Νοεμβρίου 2020, ζητώντας να της χορηγηθεί η άδεια κατασκευής, ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης και διαχείρισης του Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου.

Η αιτήτρια εταιρεία, η οποία πληροί όλα τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη κατά την εξέταση χορήγησης της άδειας, καθώς και τους πρότυπους όρους της άδειας, σύμφωνα με τους περί της Ρύθμισης της Αγοράς Φυσικού Αερίου Νόμους του 2004 μέχρι 2020, κατάφερε να εξασφαλίσει την αναγκαία αδειοδότηση.

«Κύριο μέλημα της ΔΕΦΑ είναι η λειτουργία, η συντήρηση, η διαχείριση, η εκμετάλλευση και η ανάπτυξη του Συστήματος Μεταφοράς με τρόπο τέτοιο που να είναι οικονομικά αποδοτικό, τεχνικά άρτιο και ολοκληρωμένο και να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των καταναλωτών σε φυσικό αέριο, κατά τρόπο ασφαλή, επαρκή και αξιόπιστο, ο οποίος να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρεται.

Το Σύστημα Μεταφοράς είναι το Σύστημα Φυσικού Αερίου, το οποίο περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και αποτελείται από τους αγωγούς και κλάδους υψηλής πίεσης, τις εγκαταστάσεις, μέτρησης, ρύθμισης, συμπίεσης και αποσυμπίεσης, το σύστημα ελέγχου λειτουργίας, επικοινωνιών και τηλεχειρισμού, τα κέντρα λειτουργίας και συντήρησης, τα κέντρα ελέγχου κατανομής φορτίου και εν γένει τις εγκαταστάσεις που αποτελούν στοιχεία της λειτουργίας και της υποστήριξης του Συστήματος Μεταφοράς.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαρτίου 2021 - 10:16

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Ειδικά πλοία για την προστασία της υποθαλάσσιας υποδομής θα αποκτήσει η Βρετανία
21:28
Σπουδαία νίκη του "Τσέκο" στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης
21:13
Ο "King Kalle" Rovanpera έγινε σήμερα ο νεαρότερος πρωταθλητής στο WRC
21:09
Στήριξη των Ηνωμένων Εθνών για την αφιξη μεταναστών από τα κατεχόμενα ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών
21:02
To συντηρητικό κόμμα φέρεται να κερδίζει τις εκλογες στη Βουλγαρία
20:18
Δύσκολη η προσπάθεια αναζωογόνησης του διαλόγου στο Κυπριακό δηλώνει στο ΡΙΚ ο Μενέλαος Μενελάου
19:44
Τεχνικά δυνατό να αποκατασταθεί ο Nord Stream δηλώνει ο Ρώσος αναπληρωτής Πρωθυπουργός
19:39
Εντοπίστηκαν οι σοροί 4 μεταναστών στις Κανάριες Νήσους
19:34
Στις 23 Οκτωβρίου η τελική απόφαση των Οικολόγων για τις προεδρικές
19:30
Ομαδικός τάφος με 42 πτώματα εντοπίστηκε στη Λιβύη
19:24
ΓΓ ΝΑΤΟ :Η ανακατάληψη της Λιμάν καταδεικνύει ότι το Κίεβο μπορεί να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις
19:17
Παραδοσιακή μουσική στους δρόμους της Νέας Υόρκης από το μουσικό συγκρότημα Sounds of Cyprus
19:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand