Η ΔΕΦΑ εξασφάλισε άδεια για υλοποίηση του έργου εισαγωγής φυσικού αερίου στην Κύπρο

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου εισαγωγής φυσικού αερίου έρχεται η Κύπρος, αφού η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), εξασφάλισε πρόσφατα την απαραίτητη άδεια, που θα της επιτρέψει να προχωρήσει με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΔΕΦΑ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) ενέκρινε την απαραίτητη άδεια προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου εισαγωγής φυσικού αερίου στην κυπριακή επικράτεια, στις 23 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης. 

Η ΔΕΦΑ είχε υποβάλει πλήρη φάκελο συνοδευόμενο με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και στοιχεία ενώπιον της ΡΑΕΚ στις 6 Νοεμβρίου 2020, ζητώντας να της χορηγηθεί η άδεια κατασκευής, ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης και διαχείρισης του Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου.

Η αιτήτρια εταιρεία, η οποία πληροί όλα τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη κατά την εξέταση χορήγησης της άδειας, καθώς και τους πρότυπους όρους της άδειας, σύμφωνα με τους περί της Ρύθμισης της Αγοράς Φυσικού Αερίου Νόμους του 2004 μέχρι 2020, κατάφερε να εξασφαλίσει την αναγκαία αδειοδότηση.

«Κύριο μέλημα της ΔΕΦΑ είναι η λειτουργία, η συντήρηση, η διαχείριση, η εκμετάλλευση και η ανάπτυξη του Συστήματος Μεταφοράς με τρόπο τέτοιο που να είναι οικονομικά αποδοτικό, τεχνικά άρτιο και ολοκληρωμένο και να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των καταναλωτών σε φυσικό αέριο, κατά τρόπο ασφαλή, επαρκή και αξιόπιστο, ο οποίος να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρεται.

Το Σύστημα Μεταφοράς είναι το Σύστημα Φυσικού Αερίου, το οποίο περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και αποτελείται από τους αγωγούς και κλάδους υψηλής πίεσης, τις εγκαταστάσεις, μέτρησης, ρύθμισης, συμπίεσης και αποσυμπίεσης, το σύστημα ελέγχου λειτουργίας, επικοινωνιών και τηλεχειρισμού, τα κέντρα λειτουργίας και συντήρησης, τα κέντρα ελέγχου κατανομής φορτίου και εν γένει τις εγκαταστάσεις που αποτελούν στοιχεία της λειτουργίας και της υποστήριξης του Συστήματος Μεταφοράς.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαρτίου 2021 - 10:16

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Σε εξέλιξη η συζήτηση των 27 με τον ΓΓ του ΟΗΕ
15:32
Σε Παρέμβαση του κατά τη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
15:29
Σημεία δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test – 25 Ιουνίου 2021
15:27
Pfizer: Πολύ αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της παραλλαγής Δέλτα
15:20
Προκήρυξη διαγωνισμού «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Εθελοντισμός»
15:18
Ικανοποιημένη η Μέρκελ για την επικείμενη εισαγωγή του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού
15:18
Κυρ. Μητσοτάκης: Αναμένουμε την άμεση ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού
15:14
Ο Ορμπάν υπεραμύνθηκε του αμφιλεγόμενου ουγγρικού νόμου στη Σύνοδο Κορυφής
15:10
ΕΕ: Ο Σ. Κουρτς τάσσεται υπέρ της πρότασης για διάλογο με την Ρωσία
15:08
Σ.Κυριακίδου: Η στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια απτή απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης
15:03
«Πραγματική ευκαιρία» να κάνουν διακοπές οι πλήρως εμβολιασμένοι, λέει ο Μπόρις Τζόνσον
14:50
Βλάβη στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης 112 και 199 στην Επαρχία Αμμοχώστου
14:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand