Αδύνατη με βάση τις αποφάσεις του Υπουργικού η λειτουργία φροντιστηρίων, λέει ο Πρόεδρος του ΣΙΦΚ

Αδύνατη είναι η λειτουργία φροντιστηρίων με βάση τα όσα αποφάσισε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου (ΣΙΦΚ), Ηρόδοτος Νεοφύτου, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό και κοροϊδία».

Όπως ανέφερε ο κ.Νεοφύτου, «μετά από σχεδόν τρεις μήνες που μας άφησαν κλειστούς, ήρθαν να μας δώσουν το ένας εκπαιδευτής και ένας εκπαιδευόμενος, που δεν έπρεπε καν να το είχαν απαγορεύσει», προσθέτοντας ότι και η απόφαση για 4 μαθητές, από τις 8 Μαρτίου, «είναι δώρο άδωρο».

Από τη στιγμή που ένα τμήμα έχει 8-10 μαθητές, σημείωσε, δεν είναι δυνατόν να επιλέξεις ποια παιδιά θα έρθουν και ποια όχι, «ενώ είναι οικονομικά ασύμφορο αν πρέπει να βρεις άλλους εκπαιδευτικούς και να τα μοιράσεις τις τάξεις σε άλλα τμήματα και να βρεις βολικές ώρες».

« Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί και το ξέρει πολύ καλά ο Υπουργός», είπε ο Πρόεδρος του ΣΙΦΚ και εξέφρασε τη θέση πως θα πρέπει να υπάρξει «ίση και δίκαιη μεταχείριση», αφού την ίδια ώρα που τίθενται περιορισμοί στα φροντιστήρια, τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά στα δημοτικά σχολεία.

Αν εμείς, διερωτήθηκε,  με 8-10 άτομα και με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, είμαστε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, τότε τι είναι τα 25 παιδιά στις τάξεις των σχολείων, που κάνουν και τόσα διαλείμματα;

Προειδοποίησε δε για δυναμική διαμαρτυρία έξω από το προεδρικό μέγαρο, «αφού πρώτα στείλουμε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, με κοινοποίηση στον ΠτΔ και στον Υπουργό Υγείας, όχι με επιχειρήματα που να βασίζονται στο περί δικαίου αίσθημα, αλλά πάνω στη λογική, γιατί αυτά που μας ανακοινώνουν είναι ακαταλαβίστικα».

«Αν δεν μας απαντήσουν με σοβαρότητα και με λογικά επιχειρήματα, θα καλέσουμε συνάδελφους -ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, γονείς και μαθητές, να διαμαρτυρηθούμε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο», συμπλήρωσε.

Ο Ηρόδοτος Νεοφύτου διευκρίνισε, τέλος, πως ο ΣΙΦΚ είναι ο μόνος αναγνωρισμένος σύνδεσμος Φροντιστηρίων στην Κύπρο και δεν τον εκφράζουν ανακοινώσεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από πρώην μέλη του.

Συγκεκριμένα, είπε πως, τέλος του 2020 ανακηρύχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, «όμως κάποιοι δυσαρεστημένοι γιατί δεν πήραν κάποιο αξίωμα, δημιουργούσαν κάποια προβλήματα, παραβιάζοντας και άρθρα του καταστατικού, με αποτέλεσμα να αποβληθούν, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου».

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαρτίου 2021 - 11:09

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Η Ολομέλεια ψήφισε το νόμο για τις κρατικές εγγυήσεις
21:35
Handelsblatt: Να υιοθετηθεί σε όλη τη Μεσόγειο το μοντέλο των ελληνικών covid-free νησιών
21:17
«Κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό» το μήνυμα εκστρατείας ΟΣΑΚ και Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση πανδημίας
21:04
Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ υπέγραψε το «φρένο έκτακτης ανάγκης» για την πανδημία
20:49
Γαλλία: Σταδιακή άρση των μέτρων από τις αρχές Μαΐου
20:28
Triggs: Πρόσβαση στο άσυλο & βελτίωση συνθηκών αιτητών στην Κύπρο
20:15
Η Σλοβακία απελαύνει τρεις Ρώσους διπλωμάτες σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Τσεχία
20:07
Ένας θάνατος και 927 νέα περιστατικά κορονοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη
20:04
Η Βουλή ζήτησε δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος της ερευνητικής για τις πολιτογραφήσεις
19:52
Η Μόσχα λέει ότι θα αντιδράσει τάχιστα στις τελευταίες απελάσεις Ρώσων διπλωματών που αποφάσισε η Πράγα
19:35
Διαβατήρια εμβολιασμού: «Προτεραιότητα» Λονδίνου - Απρόθυμοι για διακοπές εξωτερικού οι Βρετανοί
19:17
Λαγκάρντ: Στο β' εξάμηνο του 2022 οι οικονομίες θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα
19:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand